Alimente care nu balonează și pot fi consumate fără restricții. Ușurează digestia și dau sațietate

Alimente care nu balonează și pot fi consumate fără restricții. Ușurează digestia și dau sațietate

O problemă digestivă des întâlnită, balonarea poate fi influențată de diversi factori, printre care se numără și alimentele. O dietă echilibrată care include alimente care nu balonează, dar care au în același timp un aport nutrițional important, ajută la reducerea disconfortului.

Portocalele sunt fructe care nu balonează FOTO Shutterstock

Pe lista alimentelor ideale se află portocalele. Acestea nu sunt doar o sursă excelentă de vitamina C, dar au și un conținut redus de compuși care pot cauza gazele și balonarea. Aceste fructe au un conținut ridicat de apă și fibre care ajută la digestie și pot preveni senzația de balonare, arată catena.ro . Aceste fructe aromate pot fi consumate fără restricții.

Iaurtul, alături de celelalte produse derivate, contin probiotice, care ajută în mod semnificativ la digestie. Bacteriile benefice din probiotice pot ajuta la echilibrarea florei intestinale. Prin urmare, iaurtul este un aliment care nu balonează și reduce acumularea gazelor in intestin.

Anghinarele sunt renumite pentru conținutul lor ridicat de fibre. Acestea ajuta la digestie și pot contribui la prevenirea apariției constipației. De asemenea, sunt un diuretic natural, ce poate ajuta și în cazul retenției de apă.

Un antiinflamator puternic

Ghimbirul este un alt aliment care acționează ca un antiinflamator puternic, fiind de ajutor pentru tractul digestiv. Compușii săi pot contribui la deplasarea mâncării prin tractul digestiv, reducând astfel riscul de apariție a gazelor și a balonării.

Și migdalele pot fi incluse în dietă. Acestea au un conținut ridicat de proteine și fibre și pot constitui o gustare sănătoasă, deoarece ajută și la reglarea digestiei. Totodată, acestea dau sațietate și astfel veți reduce consumul excesiv de alimente, obicei care poate conduce la balonare.

Menta, un remediu tradițional care ajută în tratarea problemelor digestive, nu trebuie trecută cu vederea. Rolul său este de a relaxa mușchii tractului digestiv, facilitând tranzitul intestinal și reducerea simptomelor de balonare și gaze.

Care sunt cele mai frecvente simptome

Balonarea este o afecțiune în care stomacul se simte plin și se destinde, de cele mai multe ori din cauza gazelor care se acumulează în stomac sau intestine. Balonarea se manifestă în diferite moduri, iar printre simptomele acesteia se numără:

  • senzația de plin și distensia abdomenului;
  • umflarea vizibilă la nivelul abdomenului;
  • durerea și disconfortul în zona abdominala, care poate fi caracterizată prin durere ascuțită
  • în anumite cazuri, simptomele pot fi însoțite de alte probleme digestive , cum ar fi miscări neregulate ale intestinului și gaze în exces.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”