Alimentul pe care românii îl adoră, dar este extrem de toxic, potrivit medicului Vlad Ciurea

Alimentul pe care românii îl adoră, dar este extrem de toxic, potrivit medicului Vlad Ciurea

Profesorul Vlad Ciurea a spus despre acest aliment că este extrem de toxic, nu doar pentru organism, ci și pentru creier. Cu toate acestea, este preferatul românilor și este nelipsit de pe mesele lor, în special de sărbători.

Prof. dr. Vlad Ciurea

Prof. dr.Vlad Ciurea a mai explicat ce ar trebui să facem pentru a ne menține sănătoși, atât fizic, cât și mental.

Statul înseamnă sedentarism, înseamnă boli și de aici încep tensiune, diabet, colesterol. Toate bolile se adună, din doctor în doctor. Mă mișc, deci exist. (...) Mișcarea este foarte importantă. Contează foarte mult și alimentația. Am scos toate mâncărurile grele, am scos slana, care e bună, dar în cantități mici. Ca și peștele gras”, a spus Vlad Ciurea, conform Antena 3 .

Cel mai nesănătos aliment

Carnea asta roșie, tare, vă dați seama că este toxică. Nu numai pentru creier, dar și pentru ficat, și pentru organism. Nu poți digera totul. Și să nu uităm că al doilea creier al organismului este în intestin. De aceea noi trebuie să gândim foarte bine ce se întâmplă în partea de jos a corpului, deoarece intestinul acesta trebuie să funcționeze. A funcționat intestinul, este minunat!”, a mai explicat el.

Dacă mergem mai departe cu ceea ce ne trebuie nouă, am spus de mișcare, ne trebuie un aer cât mai curat. Nu știu de ce dar noi parcă suntem împotriva noastră. Noi facem poluare . De ce facem poluare? Parcă noi nu am avea copii. Toate distrug sănătatea copiilor noștri”, a mai spus neurochirurgul.

Medicul a mai vorbit și despre alte alinente care sunt benefice pentru organismul nostru. El s-a referit, de asemenea, și la apa de băut.

Fără zahăr și fără aciditate

Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele”, a mai spus medicul.

Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai arătat el.

De asemenea, medicul a mai vorbit și despre zahăr și despre cât de toxic este acesta.

Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta super, super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu stevia, nu mi-a plăcut. Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește - pentru că nu ai voie în cafea fierbinte - și pun miere. Mierea este miere”, a mai explicat medicul Vlad Ciurea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”