Alimentul pe care trebuie să îl consumi ca să nu faci depresie. Care este porția zilnică recomandată

Alimentul pe care trebuie să îl consumi ca să nu faci depresie. Care este porția zilnică recomandată

Depresia poate fi alungată nu doar cu medicamente, ci și cu o alimentație echilibrată și moderată din care nu trebuie să lipsească fructele în coajă. Sunt deosebit de importante deoarece contin substanțe antiinflamatoare pentru organism.

Fructele în coajă te scapă de depresie FOTO Shutterstock

Consumul de nuci este legat de un risc cu 17% mai mic de a dezvolta depresie, spun oamenii de știință. O porție zilnică de 30 g de nuci este suficientă pentru a beneficia de beneficiile antiinflamatorii.

Descoperirea a fost făcută de o echipă de oameni de știință de la Universitatea Castilla din Spania, după ce a monitorizat datele a peste 13.500 de persoane, cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani, anunță Daily Mail .

Astfel, cercetătorii au constatat că cei care consumă zilnic doar 30 de grame de fructe în coajă, fie că sunt arahide, alune, fistic, migdale sau nuci, pot scăpa de depresie.

Consumul de fructe în coajă este legat de reducerea riscului de depresie, datorită faptului că acestea au proprietăți antiinflamatorii pentru organismul uman.

Persoanele care au luat parte la studiu nu sufereau de depresie şi au mâncat 30 de grame de nuci pentru a beneficia de proprietățile antiinflamatorii.

Aceștia au fost urmăriți timp de cinci ani, timp în care 8% au fost diagnosticați cu depresie.

Scădere cu 17% a depresiei

Studiul a arătat că un consum scăzut până la moderat de fructe în coajă – echivalentul unei porții de 30 g pe zi – a fost legat de un risc cu 17% mai mic de depresie, în comparație cu cei care nu consumau aceste alimente.

"Descoperirile noastre subliniază încă un alt beneficiu al consumului fructelor în coajă, şi anume o scădere cu 17% a depresiei asociate cu consumul de nuci.

Acest lucru oferă o rațiune și mai puternică pentru ca oamenii să devină entuziasmați de consumul de fructe în coajă", spune autorul principal al studiului, Bruno Bizzozero-Peroni, de la Universitatea din Castilla-La Mancha, din Spania.

"Descoperirea principală este că un consum regulat de fructe în coajă este asociat cu un nivel scăzut până la moderat de a face depresie în comparație cu cei care nu consumă nuci.

Rezultatele noastre evidențiază rolul potențial al consumului de nuci ca un obicei alimentar sănătos pentru a preveni depresia la cei lipsiți de alți factori de risc cunoscuți pentru această afecţiune, cum ar fi obezitatea, comportamentele nesănătoase de viață, singurătatea și condițiile medicale", mai spune Bruno Bizzozero-Peroni.

O porție de 30 de grame de nuci sau fructe în coajă este aproximativ echivalentul a 20 de migdale, 10 nuci braziliene, 15 bucăţi de caju, 40 de alune sau 30 de sâmburi de fistic, arată sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...