Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga, faţă-n faţă cu Mircia Gutău, ex-primarul condamnat de două ori pentru fapte de corupţie

Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga, faţă-n faţă cu Mircia Gutău, ex-primarul condamnat de două ori pentru fapte de corupţie

La nici trei ore după ce au declarat că persoanele condamnate definitiv pentru fapte de corupţie nu au ce căuta în PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga au stat faţă-n faţă cu Mircia Gutău, fostul primar din Râmnicu Vâlcea condamnat de două ori pentru fapte de corupţie. Mircia Gutău susţine că este membru PNL Vâlcea.

Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga, cei doi lideri ai PNL, au fost invitaţi astăzi şi la inaugurarea unui centru pentru persoane vârstnice din Râmnicu Vâlcea, investiţie care a mai fost inaugurată şi în 2009. La acelaşi eveniment au participat mai mulţi parlamentari şi membri PNL, precum şi Mircia Gutău, fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Deşi iniţial au ignorat prezenţa ex-primarului condamnat de două ori pentru fapte de corupţie, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga s-au văzut obligaţi, într-un târziu, să-l salute pe Mircia Gutău.

Întîlnirea celor trei a avut loc la nici trei ore după ce liderii PNL au negat că fostul primar mai este membru în filiala locală a partidului.

„Diferenţa fundamentală dintre PNL şi PSD este că persoanele condamnate definitiv nu pot fi membre ale PNL, în timp ce, la PSD, persoanele condamnate definitiv sunt validate în conducere. Nu cred că în acest moment mai există persoane în conducerea filialei PNL Vâlcea care să nu respecte aceste prevederi din statut”, a ţinut să precizeze Alina Ghorghiu în timpul conferinţei de presă organizată joi dimineaţa, la sediul PNL Vâlcea.

Mircia Gutău: “Sunt membru PNL până luni”

Primar al municipiului Râmnicu Vâlcea din 2004 până în 2010, când a fost condamnat definitiv la închisoare pentru luare de mită, Mircia Gutău a fost primit cu surle şi trâmbiţe în PNL Vâlcea, în toamna anului trecut. Conducerea PNL Vâlcea anunţa în octombrie 2015 şi că fostul edil va fi şi candidatul liberalilor pentru primăria Râmnicu Vâlcea. Odată aprobate criteriile de integritate, liberalii vâlceni au fost nevoiţi să facă un pas în spate şi să-şi aleagă un alt candidat.

În ciuda statutului invocat atât de des de copreşedintele Alina Ghorghiu, Mircia Gutău susţine că este şi astăzi membru PNL.

„Eu nu mi-am dat demisia din PNL, doar nu mă duc pe acolo. Sunt membru PNL până luni. Atunci o să organizeze o conferinţă de presă pentru a anunţa că voi prelua, împreună cu Eusebiu Veţeleanu, un partid mic, de centru-dreapta, care nu are structuri în Râmnicu Vâlcea. (....) Cu domnul Blaga m-am întâlnit şi până acum, am fost colegi de partid 20 de ani, şi e normal să ne salutăm, să ne întrebăm ce ne fac familiile”, a declarat Mircia Gutău după ce şi-a luat rămas-bun de la copreşedinţii PNL.

Fostul primar din Râmnicu Vâlcea a apreciat că cei doi lideri PNL au avut o atitudine firească şi un comportament civilizat în ceea ce-l priveşte.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /