Alis Grasu, despre cazul Gyuri Pascu: Comisia de disciplină a solicitat Comitetului Director al SABIF sancționarea medicului

Alis Grasu, despre cazul Gyuri Pascu: Comisia de disciplină a solicitat Comitetului Director al SABIF sancționarea medicului

Comisia de disciplină a SABIF a audiat medicul implicat în cazul Gyuri Pascu, a solicitat Comitetului Director sancționarea lui și și-a declinat competența în ceea ce privește acuzația de malpraxis, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București - Ilfov.

Ea a spus că au fost identificate două încălcări ale Regulamentului intern și fișa postului, respectiv obligația de a folosi trusele din dotarea mașinii în toate intervențiile și cea care prevede obținerea consimțământului pacientului atât pentru tratamentul aplicat, cât și pentru refuzul de transport la spital.

''Comisia a solicitat înaintarea dosarului la Colegiul Medicilor București. Comisia a identificat două încălcări ale Regulamentului intern și Fișei postului, anume art. 33 din RI și art. 33 din Fișa postului. Art. 33 RI prevede obligația de a folosi trusele din dotarea mașinii la toate intervențiile. Art. 33 Fișa postului prevede obligația de a obține consimțământul pacientului atât pentru tratamentul aplicat, cât și pentru refuzul de transport la spital. Medicul nu are în fișa de intervenție consimțământul pacientului în ceea ce privește refuzul de a fi transportat la spital, deși declară că a propus acest lucru și a fost refuzat. Pentru aceste abateri, comisia a solicitat Comitetului Director al SABIF sancționarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile Codului Muncii'', a precizat Alis Grasu.

Totodată, ea a spus că va fi organizată o ședință de urgență a Consiliului Director SABIF, în vederea stabilirii sancțiunii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria