Altă revoltă?/Soldații ruși se plâng de „cutiile de aluminiu” pe care sunt nevoiți să le folosească

Altă revoltă?/Soldații ruși se plâng de „cutiile de aluminiu” pe care sunt nevoiți să le folosească

Soldații ruși care luptă în Ucraina sunt probabil frustrați de faptul că sunt forțați să folosească vehicule de luptă de infanterie vechi, despre care spun că sunt cutii de aluminiu, afirmă Ministerul britanic al Apărării în evaluarea de joi .

Un blindat părăsit de ruși în apropiere de orașul IziumFoto: Juan BARRETO / AFP / Profimedia

La mijlocul lunii octombrie, în fața ofensivei ucrainene, pierderile de vehicule blindate rusești au crescut la peste 40 pe zi: aproximativ echivalentul echipamentului unui batalion.

În ultimele săptămâni, Rusia a recurs probabil la achiziționarea a cel puțin 100 de tancuri și vehicule de luptă de infanterie suplimentare din stocurile belaruse.

Unitățile blindate și artileria sunt esențiale pentru modul de război al Rusiei, susțin serviciile militare secrete britanice.

Trupele rusești care se află pe front în Ucraina sunt puse în dificultate din cauza aprovizionării atât cu muniție de artilerie, cât și cu suficiente vehicule blindate funcționale care să le înlocuiască pe cele pierdute în luptă.

În ultimele 24 de ore, rușii au pierdut în luptă 27 de blindate, susține armata ucraineană.

De asemenea, Statul Major General al Ucrainei susține că Rusia a pierdut de la începutul invaziei 74.000 de soldați, 2.734 de tancuri, 5.552 de vehicule de luptă blindate și 1.755 de sisteme de artilerie.

La opt luni de când Rusia a invadat Ucraina, președintele rus Vladimir Putin a cerut ca armele folosite de armata sa să fie modernizate în timpul unei reuniuni a consiliului său de coordonare care a avut loc miercuri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”