Alternativa pentru Germania (AfD) avertizează că țara 'nu mai este sigură'

Alternativa pentru Germania (AfD) avertizează că țara 'nu mai este sigură'

Șefa Alternativei pentru Germania (AfD, partid antiimigrație, dreapta radicală), Frauke Petry, a declarat marți, după atentatul de luni de la Berlin, că țara sa 'nu mai este sigură' și i-a cerut cancelarului Angela Merkel să preia imediat controlul asupra frontierelor, transmite EFE.

* Camion intrat în mulțimea de la târgul de Crăciun din Berlin: 12 morți și 48 de răniți

'Germania nu mai este sigură. Este obligația cancelarului să comunice' acest lucru cetățenilor, a spus Petry, citată într-un comunicat de presă. Contextul care a permis comiterea acestui atac 'a fost importat în mod imprudent și sistematic în ultimul an și jumătate', a adăugat ea, referindu-se la informațiile potrivit cărora atacatorul este solicitant de azil.

'Nu este numai un atac la adresa libertății noastre și a felului nostru de a trăi, ci și la adresa tradiției noastre creștine', a insistat Petry. Ceea ce s-a întâmplat la Berlin 'nu este și nu va fi un caz izolat și târgul de Crăciun nu este un obiectiv aleatoriu', a apreciat lidera AfD.

Petry a atras atenția că Germania este divizată pe tema politicii promovate de cancelarul german, de primire a refugiaților, și a cerut ca frontierele 'deschise în mod iresponsabil' să fie din nou controlate. 'Potențialii teroriști și cei așa-zis potențial teroriști trebuie expulzați, moscheile în care se predică jihadul trebuie închise. Toți musulmanii care consideră că țara noastră este și patria lor trebuie să aprobe aceste măsuri', a continuat ea.

Un individ identificat drept Naved B, în vârstă de 23 de ani, refugiat venit probabil din Pakistan, a intrat în plin luni seara cu un camion în mulțimea care participa la un târg de Crăciun, ucigând 12 oameni și rănind aproape 50.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…