Alternativa pentru Germania (AfD) avertizează că țara 'nu mai este sigură'

Alternativa pentru Germania (AfD) avertizează că țara 'nu mai este sigură'

Șefa Alternativei pentru Germania (AfD, partid antiimigrație, dreapta radicală), Frauke Petry, a declarat marți, după atentatul de luni de la Berlin, că țara sa 'nu mai este sigură' și i-a cerut cancelarului Angela Merkel să preia imediat controlul asupra frontierelor, transmite EFE.

* Camion intrat în mulțimea de la târgul de Crăciun din Berlin: 12 morți și 48 de răniți

'Germania nu mai este sigură. Este obligația cancelarului să comunice' acest lucru cetățenilor, a spus Petry, citată într-un comunicat de presă. Contextul care a permis comiterea acestui atac 'a fost importat în mod imprudent și sistematic în ultimul an și jumătate', a adăugat ea, referindu-se la informațiile potrivit cărora atacatorul este solicitant de azil.

'Nu este numai un atac la adresa libertății noastre și a felului nostru de a trăi, ci și la adresa tradiției noastre creștine', a insistat Petry. Ceea ce s-a întâmplat la Berlin 'nu este și nu va fi un caz izolat și târgul de Crăciun nu este un obiectiv aleatoriu', a apreciat lidera AfD.

Petry a atras atenția că Germania este divizată pe tema politicii promovate de cancelarul german, de primire a refugiaților, și a cerut ca frontierele 'deschise în mod iresponsabil' să fie din nou controlate. 'Potențialii teroriști și cei așa-zis potențial teroriști trebuie expulzați, moscheile în care se predică jihadul trebuie închise. Toți musulmanii care consideră că țara noastră este și patria lor trebuie să aprobe aceste măsuri', a continuat ea.

Un individ identificat drept Naved B, în vârstă de 23 de ani, refugiat venit probabil din Pakistan, a intrat în plin luni seara cu un camion în mulțimea care participa la un târg de Crăciun, ucigând 12 oameni și rănind aproape 50.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”