„Am crezut că s-a schimbat ceva. Am fost o proastă”/Rusoaica expulzată din Germania pentru propagandă putinistă e disperată acum

„Am crezut că s-a schimbat ceva. Am fost o proastă”/Rusoaica expulzată din Germania pentru propagandă putinistă e disperată acum

Rusoaica Iulia Prohorova, videochatista devenită celebră anul trecut, când a fost expulzată din Germania după luni în care a făcut propagandă putinistă, i-a hărțuit pe refugiații ucraineni și a sfidat legislația țării de adopție, e acum acasă, în orașul Samara, și e disperată. În vloggurile sale se plânge că în Rusia nu e de făcut nimic, că a ajuns să presteze pe gratis pe canalul său, pentru că monetizarea e tăiată pe RuTube (varianta rusească a YouTube) și că-i înțelege pe toți cei care emigrează, scrie ziaristii.com .

„Am crezut că s-a schimbat ceva. Am fost o proastă”, remarcă la un moment dat Iulia Prohorova, care relatează că nu reușește să-și câștige banii ca influencer și din videochat, cum făcea în Germania, deoarece RuTube și Zen, site-urile similare YouTube din Rusia, nu împart câștigurile cu cei care livrează conținut. „Toată lumea muncește pe gratis”, remarcă Prohorova.

În urmă cu un an și jumătate, pe când locuia în Germania, rusoaica era o neobosită propagandistă a lui Putin. Susținea războiul, ținea discursuri veninoase în vloggul său, se ducea să spargă mitingurile de susținere a Ucrainei, îi urmărea pe refugiați pe stradă și striga după ei „Glorie Rusiei!”.

Când autoritățile germane i-au trimis somații, Iulia Prohorova s-a filmat stând la toaletă și ștergându-se la fund cu respectivele hârtii.

Ultima înregistrare din Germania a fost la vamă, când se pregătea să se întoarcă în Rusia după ce fusese expulzată.

Acum, tonul sfidător a dispărut cu desăvârșire. „Oricum, totul va fi din ce în ce mai rău, și mai rău, și mai rău… Acum un an și jumătate am crezut cu adevărat că ceva se poate schimba. Doar Zen și RuTube câștigă bani. Oricui altcineva care face videoclipuri sau crește cumva, ei îi taie monetizarea și nu-i plătesc nimic. Toată lumea de acolo lucrează pe gratis. Doar anunțurile private pot sau nu să te ridice. Să mă ia naiba, sunt proastă!”, se lamentează Iulia Prohorova într-una dintre transmisiile sale live.

Într-o altă transmisie, ea revine și spune că a înțeles de ce toți rușii cât de cât educați emigrează, că e de partea lor și-i susține. Afirmă că nu ai, pur și simplu, ce să faci în Rusia, dacă ești deștept. Apoi, Iulia Prohorova ia foc când unul dintre fani îi sugerează să se ducă să muncească într-o fabrică. Videochatista îl face albie de porci pe respectivul și-i numește zombi pe ruși, pentru că nu știu altceva decât să muncească în fabrică, să bea bere și să se uite la televizor.

Iată fragmentul cu pricina: „Sincer vorbind, după un an și jumătate, înțeleg de ce toți cei care primesc o educație aici, cetățeni ruși, se mută pur și simplu în SUA, pentru că toți vor să trăiască normal. Sunt foarte solidară cu ei. Dacă ești un geniu, ești deștept, atunci nu ai ce să faci în Rusia. Mi-am dat seama de asta. Am văzut asta în comentariile voastre, pentru că… Să te f… pe tine, cu fabrica ta cu tot! Nu toată lumea este pregătită să meargă la o nenorocită de fabrică. Dacă vreți să vă munciți curul într-o fabrică, mergeți să munciți într-o nenorocită de fabrică. De ce dracu’ îi deranjezi pe toți cu nenorocita aia de fabrică, pentru numele lui Dumnezeu? Ai doar trei neuroni? O fabrică, o nenorocită de bere și te uiți la televizor? Zombi f…ți, sunteți niște zombi f…ți în craniu. „Du-te să lucrezi într-o nenorocită de fabrică.” Ei bine, du-te și f…-te singur! Și îi doresc tipului tot binele din lume și să plece din țară. Pleacă din țară!”.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat