Amatorism la FCSB. Cum a ajuns să antreneze „Ilie Haralamb”. Becali nu voia o oaie beată pe câmp

Amatorism la FCSB. Cum a ajuns să antreneze „Ilie Haralamb”. Becali nu voia o oaie beată pe câmp

FCSB s-a impus luni pe terenul lui Sepsi și s-a apropiat la 3 puncte de lider. Se anunță o luptă în 3 pentru titlul de campioană: două formații profesioniste - Farul și CFR Cluj - și una condusă amatoristic de patronul Gigi Becali.

Elias Charalambous, noul antrenor al FCSB. Foto Mediafax

Finanțatorul roș-albaștrilor a făcut ieri afirmații aiurioare, în care a explicat cum a ajuns cipriotul Elias Charalambos să pregătească echipa bucureșteană. „Ilie Haralamb, eu așa îi spun. De asta l-am luat, că poartă numele unui bunic de-ai mei, numit Ilie. Și al tatălui lui Giovanni Becali, Haralambie.

Bă, poartă numele a doi membri ai familiei. Are nume de Prooroc (n.r. - Ilie) și Sfânt (n.r. - Haralambie), de aia l-am luat”, a declarat Becali, marți, din tronul său aurit de la palat.

Patronul s-a declarat mulțumit de noul său tehnician, Elias Charalambous, pe care îl consideră băiat deștept și cu bun-simț, dar a anunțat că de acum înainte va pleaca din conferințele de presă dacă va mai fi întrebat de schimbări, fiind știut că Gigi Becali dictează înlocuirile la FCSB.

Gigi Becali, patronul FCSB. Câteodată și antrenor. Foto Sportpictures

Gigi Becali, patronul FCSB. Câteodată și antrenor. Foto Sportpictures

Apoi, finanțatorul roș-albaștrilor a revenit la motivele religioase care l-au făcut să-l aleagă pe cipriot drept antrenor : ”Pe mine mă interesează să fie ortodox și dacă are duhovnic. Duhovnicul îl va îndruma. Eu asta întreb mereu. Omul fără duhovnic e ca o oaie beată pe câmp. Miliarde de oameni sunt ca niște oi bete, pe câmpuri. Asta e părerea mea. Asta a contat la mine, asta vreau eu. Important e să ai Duhovnic, să te spovedești, să te împărtășești. Dacă vrei să lucrezi cu mine, asta trebuie să faci”.

Nu contează CV-ul, ci apropierea de Hristos

Gigi Becali a mărturisit că jucătorii FCSB sunt pomeniți în fiecare zi la biserică, iar că Charalambous a fost ales pentru că are duhovnic la Muntele Athos: ”Nu m-a interesat CV-ul. La mine există doar Hristos, Dumnezeu, nu contează restul. Poți fi cel mai mare geniu, dacă nu ești cu Dumnezeu, nu contezi pentru mine!

Așa sunt eu, mai înapoiat, nu îmi place mie CV-ul. Dacă tu ești cu Hristos, păi știe cineva fotbal mai bine ca tine? Oricât ai ști, dacă nu ești cu Hristos, te îndeamnă dracii să te dai peste cap”, a încheiat Gigi Becali.

Vali Crețu, în colimator

Patronul roș-albaștrilor nu are aceeași înțelegere pentru fundașul său, Valentin Crețu. Acesta a intrat în minutul 82 al partidei cu Sepsi și a făcut o greșeală, faultând inutil la marginea careului. A fost de ajuns pentru Gigi Becali să-și desființeze jucătorul și să anunțe că acesta nu va mai evolua pentru formația bucureșteană.

Ne trebuie fundași. Vali Crețu nu mai calcă pe iarbă la FCSB în viața lui, nu mai intră niciodată. Ce prostii a făcut aseară, ce emoții mi-a dat, mi-a ajuns!”, a punctat Becali.

Play-off, etapa a II-a

Sâmbătă: Rapid - Farul 1-1

Duminică: CS U Craiova - CFR Cluj 1-1

Luni: Sepsi – FCSB 1-2

Clasament

1. Farul Constanța 36p

2. CFR Cluj 34p*

3. FCSB 33p*

4. CSU Craiova 29p

5. Rapid 28p

6. Sepsi 21p

Play-out, etapa a II-a

Vineri: FC U Craiova - Petrolul 0-1

Sâmbătă: UTA - Universitatea Cluj 2-0

Sâmbătă: Hermannstadt - Botoșani 1-1

Duminică: FC Argeș - Voluntari 0-2

Luni: Mioveni - Chindia Târgoviște 0-1

Clasament

1. Petrolul 24p

2. FC U Craiova 23p

3. Voluntari 20p

4. Botoşani 20p

5. „U“ Cluj 20p

6. Chindia 19p

7. Hermannstadt 18p

8. UTA 17p*

9. FC Argeş 14p*

10. Mioveni 11p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

**În play-out, locurile 9 și 10 retrogradează direct, în timp ce locurile 7 și 8 vor juca un baraj de menținere/promovare cu locurile 3 și 4 din „B“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…