Amazon a donat Ucrainei hard disk-uri imense, pentru salvarea datelor guvernamentale în cloud

Amazon a donat Ucrainei hard disk-uri imense, pentru salvarea datelor guvernamentale în cloud

Amazon, compania miliardarului american Jeff Bezos, a lansat o nouă inițiativă de sprijin a Ucrainei și a trimis hard disk-uri de dimensiunea unei valize pentru a face copii de rezervă ale datelor critice în cloud, relatează Business Insider .

Amazon a donat Ucrainei echipamente medicale, alimente și 75 de milioane de dolari FOTO Shutterstock

10 milioane de Gigabytes de date guvernamentale și economice ucrainene au fost salvate până acum.

De la începutul invaziei lansate de Rusia , în februarie, Amazon a donat Ucrainei echipamente medicale, alimente, jucării și 75 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unor copii de rezervă ale datelor guvernamentale esențiale, pe cloud, potrivit unui comunicat al companiei.

Folosind hard disk-uri SSD, de dimensiunea unei valize, numite unități Snowball Edge – livrate Ucrainei pe la granița poloneză – Amazon a ajutat la salvarea infrastructurii critice și a informațiilor economice începând cu ziua în care Rusia și-a lansat invazia.

Acesta este cel mai avansat război tehnologic din istoria omenirii”, a declarat Los Angeles Times Mykhailo Fedorov, vicepremierul ucrainean în vârstă de 31 de ani și ministrul transformării digitale, adăugând că „conducerea Amazon Web Services (AWS) a luat o decizie care a salvat guvernul și economia Ucrainei”.

Au fost salvati până acum peste 10 milioane de Gigabytes de date guvernamentale și economice ucrainene, inclusiv date de la „27 de ministere ucrainene, 18 universități ucrainene, de la cea mai mare școală de învățământ la distanță (care deservește sute de mii de copii strămutați) și de la zeci de alte companii din sectorul privat”, potrivit unui comunicat de la Amazon.

Pe 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina, Liam Maxwell, directorul departamentului de transformare guvernamentală al Amazon Web Services, s-a întâlnit cu Vadim Pristaiko, ambasadorul Ucrainei in Marea Britanie, pentru a discuta despre modul în care compania i-ar putea ajuta țara. Cei doi au venit rapid cu un plan pentru salvarea celor mai esențiale date ale țării.

Deși nu este clar dacă Amazon a ajutat alte țări cu astfel de transferuri de date anterior, Maxwell a declarat pentru Los Angeles Times că mai multe țări din Asia de Est s-au întrebat de atunci despre backup-uri în cloud ale datelor guvernului lor din afara țării.

Pe 29 noiembrie, Fedorov și Maxwell au semnat un memoriu prin care sunt de acord să continue parteneriatul până în 2023.

AWS a adus una dintre cele mai mari contribuții la victoria Ucrainei, oferind guvernului ucrainean acces și resurse pentru migrarea către cloud și securizarea informațiilor critice”, a spus Fedorov la semnare.

În iulie, Amazon a primit premiul ucrainean pentru pace. În timp ce multe dintre date sunt transferate în cloud prin rețele securizate, unitățile Snowball Edge, încă încărcate cu terabytes de informații critice, sunt apoi expediate înapoi la Amazon pentru păstrare și pentru a finaliza transferul de date.

Și alte companii, printre care FedEx, The Clorox Company și Microsoft , au sprijinit, efortul Ucraina, fie prin donații financiare directe, fie prin oferirea de servicii specifice și prin suspendarea afacerilor în Rusia.

Boston College Center for Corporate Citizenship a raportat peste 50 de companii care au urmat exemplul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”