Ambasada României la Londra: Trupul Andreei Cristea, victimă a atentatului din 22 martie, repatriat în cursul zilei

Ambasada României la Londra: Trupul Andreei Cristea, victimă a atentatului din 22 martie, repatriat în cursul zilei

Trupul neînsuflețit al Andreei Cristea, victimă a atentatului terorist de la Londra din 22 martie, va fi repatriat în cursul zilei de joi, informează Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

"La data de 9 mai, autoritățile britanice au comunicat Ambasadei României la Londra finalizarea procedurilor privind investigațiile medicale și posibilitatea repatrierii trupului neînsuflețit al cetățeanului român, victimă a tragicului atentat terorist produs în data de 22 martie la Londra, pentru a fi înmormântată în România. Misiunea diplomatică a întreprins toate demersurile necesare repatrierii, care va avea loc în data de 11 mai. Toate costurile privind pregătirea trupului neînsuflețit și transportul până la Constanța vor fi suportate de către Ambasada României la Londra, din fondurile special alocate în bugetul MAE pentru gestionarea situațiilor de criză consulară", precizează sursa citată, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 mai, la Cimitirul Anadalchioi din Constanța, în prezența familiei și a celor apropiați.

Ambasada României la Londra a menționat că, încă de la momentul producerii atentatului, a ținut permanent legătura cu familia victimei și a acordat întreaga asistență consulară necesară.

"Ambasada României la Londra va urmări evoluția anchetei și a procesului privind atentatul terorist și va ține legătura cu familia", se menționează în comunicat.

Rănită în atentatul de la Londra , Andreea Cristea a decedat pe 7 aprilie , la spital. Ea devenea astfel a cincea victimă a atacului din 22 martie, când Khalid Masood a intrat cu mașina în mulțimea de pe podul Westminster, după care a înjunghiat mortal un polițist. Masood a fost împușcat mortal de către forțele de ordine lângă Parlamentul britanic, preciza BBC.

În vârstă de 31 de ani, Andreea Cristea vizita Londra împreună cu logodnicul ei, Andrei Burnaz, în ziua atentatului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”