Ambasada Rusiei în SUA reacție dură după ce șefa Russia Today a fost numită „chipul propagandei Kremlinului”

Ambasada Rusiei în SUA reacție dură după ce șefa Russia Today a fost numită „chipul propagandei Kremlinului”

Ambasada Rusiei la Washington a cerut autorităților din SUA să nu se mai implice în campanii de propagandă împotriva presei ruse. Reacția dură vine în contextul în care Departamentul de Stat al SUA a numit-o pe Margarita Simonian, șefa Russia Today, în fruntea propagandei ruse.

Margarita Simonian, șefa Russia Today

Departamentul de stat al SUA a scris un articol intitulat „Chipurile propagandei Kremlinului” care este disponibil și în limba rusă. În acesta se vorbește despre viața jurnalistei Margarita Simonian, care de-a lungul carierei a promovat deciziile Kremlinului și a dezinformat publicul.

„Acest material este încă un exemplu al încercărilor feroce de denigrare a jurnaliștilor noștri pentru acoperirea veridică a evenimentelor internaționale. Faptul că Departamentul de Stat s-a angajat în această acțiune este o manifestare a geloziei greu de ascuns asupra simpatiei și încrederii publicului străin în activitatea presei ruse", a menționat ambasada rusă într-un mesaj pe canalul de Telegram, scrie Hotnews.

Departamentul de stat al SUA a citat o anchetă realizată de Alexei Navalnîi în 2020, care a arătat că propaganda este făcută în familie. Acesta spunea că soțul jurnalistei, Tigran Keosayan, a făcut o emisune TV pentru care primește două milioane de dolari pe an dacă îl sprijină pe Putin.

O altă investigație a arătat și alte surse de venit ale celor doi jurnaliști propagandiști, după ce în anul 2018 au regizat filmul „Podul Crimeii”, care a lăudat așa-numitului „pod al lui Putin”, care leagă Peninsula Crimeea de Rusia.

Producția cinematografică a fost criticată dur de specialiști, dar cu toate acestea, cei doi au primit aproape 170.000 de dolari de la stat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...