Ambasada Suediei se PIȘĂ pe Daea cu CORMORANI!

Ambasada Suediei se PIȘĂ pe Daea cu CORMORANI!

Ambasada Suediei se PIȘĂ pe Daea cu CORMORANI! Ambasada Suediei, mesaj despre populația de cormorani, aluzie la afirmațiile lui Petre Daea din Parlamentul European. Ambasada Suediei a postat, duminică, pe Facebook, un mesaj în care precizează că Suedia are una dintre cele mai mari populații de mari cormorani din Europa, relatează  G4Media.ro .

Postarea misiunii diplomatice vine după discursul incoerent al ministrului Petre Daea din Comisia pentru pescuit a Parlamentului European.

„Suedia are una dintre cele mai mari populații de mari cormorani din Europa. Potrivit datelor Direcției Generale pentru Mediu a Comisiei Europene, populația de reproducere a Phalacrocorax carbo sinensis din Suedia a fost estimată la 40.598 de cuiburi ocupate în 2012, împărțite în 169 de colonii“, este mesajul postat de Ambasada Suediei.

Internauții au postat comentarii ironice, întrebând, între altele, câte piscine au sau dacă în Suedia, din cauza climei, cormoranii stau în saune, nu la piscină.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a vorbit, în Comisia pentru pescuit a PE, despre cormorani având un discurs incoerent şi nereuşind să răspundă întrebărilor puse de europarlamentari.

„Sunt o serie întreagă de restricţii care vin din abordare conceptuală, a conceptului de natură protejată (…), dar sunt şi momente în care îngrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistenţă. A se vedea populaţiile de cormorani. Am discutat cu comisarul Vella, a văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus lui Vela că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulţi. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Pun în pericol un sector alternativ şi un sector complementar”, a declarat ministrul.

„Vă spune un om care înţelege furtuna Brexitului dar înţelege şi furtuna pescarului în momentul în care el se află în raport cu natura şi nu găseşte soluţii pe care să le folosească atunci când nevoia îl împinge şi situaţia o dictează”, a fost o altă declaraţie a lui Daea.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...