Ambasadoarea Tamar Samash: Este important pentru noi să invităm în Israel liderii Guvernului român

Ambasadoarea Tamar Samash: Este important pentru noi să invităm în Israel liderii Guvernului român

Ambasadoarea Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, a afirmat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă au fost invitaţi la Tel Aviv pentru a se întâlni cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu.

''El merge în Israel (n.r. - preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea - n.r.) şi merge şi premierul. Au fost invitaţi în Israel să se întâlnească cu Netanyahu, aşa că merg. Sunt relaţii foarte bune între România şi Israel, tot timpul. (...) Este important pentru noi să invităm în Israel liderii Guvernului român. Acum îi avem pe domnul Dragnea şi pe doamna Dăncilă care vor veni în Israel. Sperăm că vor avea nu doar întâlniri bune, ci şi întâlniri fructuoase, care să dezvolte domeniile în care putem coopera'', a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ambasadoarea Tamar Samash.

În ceea ce priveşte obiectivele vizitei, aceasta a arătat că se doreşte o dezvoltare mai puternică a relaţiilor economice: cooperarea în domeniul cybersecurităţii, agriculturii, dar şi în ceea ce priveşte cultura.

''Este foarte important, pentru că sunt aproximativ 400.000 de israelieni care au venit din România sau vorbesc română (...). De asemenea, pentru noi este important să arătăm publicului român ce avem de arătat şi ce avem în comun pentru că, de fapt, avem atât de multe valori şi idei în comun - filme, teatru, muzică, dans'', a mai spus ea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...