Ambasador ucrainean: Noua rută pentru produsele agricole ar trebui să treacă prin apele Bulgariei și României

Ambasador ucrainean: Noua rută pentru produsele agricole ar trebui să treacă prin apele Bulgariei și României

O nouă rută pentru transportul produselor agricole ucrainene ar putea trece prin apele teritoriale ale Bulgariei și României, ceea ce va contribui la minimizarea riscurilor după retragerea unilaterală a Rusiei din Inițiativa privind cerealele Mării Negre, a declarat ambasadorul ucrainean în Turcia.

Ucraina ar putea probleme să exporte cereale

„Poziția Turciei în această situație, și anume disponibilitatea de a negocia cu Federația Rusă, este politica tradițională a țării pentru a-și satisface interesele”, a spus el în emisiunea United News.

Potrivit acestuia, rușii s-ar putea să nu recurgă la îndeplinirea tuturor amenințărilor despre care vorbesc. Cu toate acestea, pericolul rămâne, iar acest lucru afectează companiile de transport maritim, asigurările etc. „Să fim sinceri. Rusia, după ce s-a retras din acord, a declarat că nu oferă securitate. Și asta înseamnă că vor bombarda porturi, infrastructură și, eventual, nave. Acesta este riscul”, a spus ambasadorul, conform agenției Interfax-Ukraine .

Bondar a amintit că Ucraina a creat un fond pentru a asigura aceste riscuri, dar există anumite condiții. „Avem și posibilitatea de a atrage nave și companii. Din punctul nostru de vedere, acest lucru poate fi îndeplinit, dar prin apele teritoriale ale României și Bulgariei pentru a minimiza riscurile”, a explicat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?