Ambasadorul Filipinelor în Coreea de Sud a demisionat după ce a fost implicat într-un caz de hărţuire sexuală

Ambasadorul Filipinelor în Coreea de Sud a demisionat după ce a fost implicat într-un caz de hărţuire sexuală

Ambasadorul Filipinelor în Coreea de Sud şi-a prezentat demisia după ce a fost acuzat că ar fi hărţuit sexual o femeie sud-coreeană, la Seul, în luna decembrie, conform unui anunţ al autorităţilor de la Manila, transmite sâmbătă DPA.

O plângere a fost înaintată la Ambasada filipineză de la Seul şi de acolo a fost transmisă autorităţilor din Manila în luna februarie, pe când fostul ambasador se afla în capitala Filipinelor, conform unui comunicat al Ministerului filipinez de Externe.

Numele ambasadorului nu a fost precizat în comunicat. Conform autorităţilor filipineze acesta şi-a dat demisia la 16 martie, după ce a fost deschisă o anchetă împotriva sa. De asemenea, nu se precizează de ce demisia sa a fost anunţată abia acum.

În prezent, Ambasada statului Filipine de la Seul este condusă de însărcinatul cu afaceri Christian De Jesus.

Conform unui material al agenţiei de presă sud-coreene Yonhap, care, de asemenea, nu a precizat numele ambasadorului (invocând relaţiile diplomatice cu Filipine), Interpolul l-a inclus pe suspect pe lista fugarilor şi le-a solicitat ţărilor membre să contribuie la localizarea şi arestarea fostului oficial.

Ministerul de Externe de la Manila nu a comentat informaţiile că fostul ambasador se ascunde de forţele de ordine.

Ultimul reprezentant diplomatic al Filipinelor în Coreea de Sud este ambasadorul Noe Wong, un fost ofiţer de carieră care a ocupat şi fotoliul de ambasador în Cambodgia în perioada administraţiilor preşedinţilor filipinezi Gloria Arroyo şi Benigno Aquino al III-lea. Absolvent al Academiei Militare filipineze promoţia 1975, Noe Wong a lucrat în Ministerul Apărării în perioada mandatului lui Juan Ponce Enrile, în timpul regimului Marcos, conform publicaţiei filipineze online rappler.com.

Noe Wong a fost numit ambasador în Coreea de Sud în mai 2019. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov