Ambasadorul Franței la București, în vizită la ÎCCJ

Ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, a efectuat marți o vizită la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde a discutat cu președintele instanței supreme, Livia Stanciu, despre continuarea parteneriatului dintre cele două state, prin organizarea de vizite ale magistraților și conferințe comune. Potrivit unui comunicat al ÎCCJ, în cadrul întâlnirii, au avut loc discuții referitoare la structura Înaltei Curți de Casație de Justiție, competența conferită instanței supreme prin legile de organizare judiciară, impactul modificărilor legislative asupra specializării judecătorilor instanței, dar și aspecte referitoare la reforma sistemului judiciar.

Au mai fost vizate aspecte de interes reciproc cu privire la sistemele judiciare din cele două state, necesitatea continuării parteneriatelor specifice activității judiciare, prin organizarea de vizite ale magistraților din cele două țări și de conferințe comune.

De asemenea, s-a evidențiat importanța respectării independenței justiției, a reputației profesionale a magistraților, având în vedere rolul pe care justiția îl ocupă în statul de drept.

Din delegația franceză a mai făcut parte Mona Popescu, magistrat de legătură în cadrul Ambasadei Republicii Franceze la București.

Din partea ÎCCJ, au mai participat Simona Cristea, magistrat-asistent, coordonator al Compartimentului Relații Internaționale, și Florentina Guțu, specialist IT în cadrul Direcției Legislație, Studii, Documentare și Informatică Juridică.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj