Ambasadorul Franței la București, în vizită la ÎCCJ

Ambasadorul Franței la București, în vizită la ÎCCJ

Ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, a efectuat marți o vizită la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde a discutat cu președintele instanței supreme, Livia Stanciu, despre continuarea parteneriatului dintre cele două state, prin organizarea de vizite ale magistraților și conferințe comune. Potrivit unui comunicat al ÎCCJ, în cadrul întâlnirii, au avut loc discuții referitoare la structura Înaltei Curți de Casație de Justiție, competența conferită instanței supreme prin legile de organizare judiciară, impactul modificărilor legislative asupra specializării judecătorilor instanței, dar și aspecte referitoare la reforma sistemului judiciar.

Au mai fost vizate aspecte de interes reciproc cu privire la sistemele judiciare din cele două state, necesitatea continuării parteneriatelor specifice activității judiciare, prin organizarea de vizite ale magistraților din cele două țări și de conferințe comune.

De asemenea, s-a evidențiat importanța respectării independenței justiției, a reputației profesionale a magistraților, având în vedere rolul pe care justiția îl ocupă în statul de drept.

Din delegația franceză a mai făcut parte Mona Popescu, magistrat de legătură în cadrul Ambasadei Republicii Franceze la București.

Din partea ÎCCJ, au mai participat Simona Cristea, magistrat-asistent, coordonator al Compartimentului Relații Internaționale, și Florentina Guțu, specialist IT în cadrul Direcției Legislație, Studii, Documentare și Informatică Juridică.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA