Ambasadorul George Maior a avut o întrevedere cu senatorul republican Marco Rubio, membru al Comitetului pentru Intelligence

Ambasadorul George Maior a avut o întrevedere cu senatorul republican Marco Rubio, membru al Comitetului pentru Intelligence

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut marți o întrevedere cu senatorul republican Marco Rubio, președinte al unui subcomitet din cadrul Comitetului pentru relații externe și membru al Comitetului pentru Intelligence, personalitate marcantă a Partidului Republican, fost candidat în alegerile preliminarii care desemnează candidatul partidului la Președinția SUA, informează Ambasada României la Washington.

În contextul întrevederii, au fost abordate teme relevante la nivel strategic în relația bilaterală româno-americană, precum cooperarea în domeniul politico-militar și de securitate, evoluțiile din regiune cu accent pe rolul strategic al Mării Negre, dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic, fiind subliniată intensificarea schimburilor comerciale între cele doua state. Ambasadorul României a mai evidențiat angajamentul țării noastre pentru o relație transatlantică solidă, precum și pentru o cooperare robustă pe linie de apărare, consolidată de prezența forțelor SUA în România și la nivel regional.

De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a adresat o invitație senatorului Marco Rubio de a vizita România.
Senatorul Marco Rubio a apreciat contribuția României la dezvoltarea Parteneriatului Strategic în cei 20 de ani de existență, calitatea de aliat strategic al României, dar mai ales contribuția semnificativă a țării noastre la securitatea și soluționarea actualelor provocări la nivel regional si global.

Cei doi oficiali au subliniat rolul comunității româno-americane din Florida în consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, senatorul Marco Rubio apreciind implicarea activă a comunității româno-americane din Florida în proiecte relevante pentru cele doua state.

Totodată, oficialul american si-a manifestat interesul pentru continuarea cooperării cu reprezentanții acesteia si cu autoritățile române, inclusiv în perspectiva deschiderii unei noi misiuni consulare a României la Miami.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul George Cristian Maior i-a înmânat oficialului american Ordinul National 'Steaua României', în grad de 'Comandor', conferit de președintele României Klaus Iohannis, cu prilejul aniversării anul acesta a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România și Statele Unite ale Americii, în semn de înaltă apreciere pentru implicarea personală în excelenta cooperare bilaterală în plan politic, militar si economic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…