Ambasadorul George Maior s-a întâlnit cu un grup de profesori și cercetători români aflați în vizită în SUA

Ambasadorul George Maior s-a întâlnit cu un grup de profesori și cercetători români aflați în vizită în SUA

Ambasadorul George Cristian Maior a avut luni o întrevedere cu un grup de profesori și cercetători români în domeniul tehnologiilor și securității energetice, aflați în vizită de lucru în SUA, în cadrul Programului pentru vizitatori internaționali (International Visitors Leadership Program - IVLP), derulat de Departamentul de Stat american, informează washington.mae.ro.

Sursa foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Facebook

Programul este rezultatul dialogului dintre Guvernul României și Administrația SUA, fiind unul dintre proiectele comune convenite în cadrul Grupului de lucru pe energie, ca parte a Task Force-ului pentru implementarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii.

Sursa foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Facebook

Potrivit sursei citate, ambasadorul român a prezentat importanța strategică a domeniului energiei, prioritatea cu care este tratată asigurarea securității energetice în România și SUA și demersurile realizate în comun pentru promovarea unor proiecte de interconectare în plan regional, cu impact strategic și perspectivă pe termen lung. "România se concentrează asupra investițiilor din zona energetică, semnificative și cu impact strategic, nu doar economic", a afirmat George Cristian Maior.

În contextul schimbărilor politice de la Washington, diplomatul român a apreciat că, "având în vedere cadrul de dialog instituționalizat între țările noastre și prioritățile anunțate de noua Administrație a SUA în domeniul energiei, privim cu încredere la dezvoltarea cooperării bilaterale și căutăm mereu să inițiem proiecte noi", se arată în finalul comunicatului citat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu