Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ambasadorul George Maior s-a întâlnit cu un grup de profesori și cercetători români aflați în vizită în SUA

Ambasadorul George Cristian Maior a avut luni o întrevedere cu un grup de profesori și cercetători români în domeniul tehnologiilor și securității energetice, aflați în vizită de lucru în SUA, în cadrul Programului pentru vizitatori internaționali (International Visitors Leadership Program - IVLP), derulat de Departamentul de Stat american, informează washington.mae.ro.

Sursa foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Facebook

Programul este rezultatul dialogului dintre Guvernul României și Administrația SUA, fiind unul dintre proiectele comune convenite în cadrul Grupului de lucru pe energie, ca parte a Task Force-ului pentru implementarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii.

Sursa foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Facebook

Potrivit sursei citate, ambasadorul român a prezentat importanța strategică a domeniului energiei, prioritatea cu care este tratată asigurarea securității energetice în România și SUA și demersurile realizate în comun pentru promovarea unor proiecte de interconectare în plan regional, cu impact strategic și perspectivă pe termen lung. "România se concentrează asupra investițiilor din zona energetică, semnificative și cu impact strategic, nu doar economic", a afirmat George Cristian Maior.

În contextul schimbărilor politice de la Washington, diplomatul român a apreciat că, "având în vedere cadrul de dialog instituționalizat între țările noastre și prioritățile anunțate de noua Administrație a SUA în domeniul energiei, privim cu încredere la dezvoltarea cooperării bilaterale și căutăm mereu să inițiem proiecte noi", se arată în finalul comunicatului citat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

5 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala