Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt: Nu ne-am opus niciodată intrării României în Spaţiul Schengen

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt: Nu ne-am opus niciodată intrării României în Spaţiul Schengen

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, a declarat luni, la Galaţi, că ţara pe care o reprezintă nu s-a opus niciodată intrării României în Spaţiul Schengen.

"Vreau să precizez ceva la început: Nu ne-am opus niciodată intrării României în Spaţiul Schengen, acest obiectiv se menţine din partea noastră. Am propus o soluţie: de pildă aderarea la Schengen pas cu pas, în primul rând doar aeroporturile să intre în Spaţiul Schengen. Cred, şi acest lucru trebuie înţeles, că pentru un astfel de proiect este nevoie de consensul tuturor participanţilor. Pregătirile tehnice sunt un aspect, dar până la urmă este vorba de o decizie politică. Şi o parte din munca mea, din eforturile mele, este să vorbesc cu oficialii şi să le arăt că şi ei pot face ceva pentru a ajunge la un astfel de compromis politic şi pentru a-l facilita", a spus Cord Meier-Klodt.

Întrebat dacă ar putea să dea un orizont de timp pentru primul pas, cel cu intrarea aeroporturilor în Spaţiul Schengen, ambasadorul a răspuns: "Este greu de spus. Să nu uităm că în curând vor avea loc alegeri şi vom avea o nouă constelaţie politică şi apoi vom vedea. Factorul timp depinde foarte mult de semnalele politice de o parte şi de alta".

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, s-a aflat luni la Galaţi unde a avut o întâlnire cu oficialităţile judeţului şi municipiului în care s-a discutat despre perspectivele economice, dar mai ales despre infrastructură.

De asemenea, diplomatul a participat la cimitirul Eternitatea la comemorarea ostaşilor români şi germani căzuţi în luptele din secolul trecut.

Cord Meier-Klodt a vizitat şi două colegii naţionale şi Universitatea Dunărea de Jos, la clasele unde se predă limba germană, şi le-a vorbit tinerilor şi adolescenţilor despre provocările din Europa de astăzi în contextul alegerilor europene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria