Ambasadorul Marii Britanii: Am înţeles că în România cuvântul ''imediat'' are mai multe sensuri

Ambasadorul Marii Britanii: Am înţeles că în România cuvântul ''imediat'' are mai multe sensuri

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat luni, la Iaşi, că în timpul mandatului său de diplomat România a fost o ţară în care a locuit cu mare plăcere, şi a amintit faptul că aici a învăţat că în România cuvântul "imediat" poate avea mai multe înţelesuri.

"A fost casa mea, este casa mea. Timp de patru ani m-am simţit acasă, pentru că românii sunt prietenoşi, a fost o absolut mare plăcere să locuiesc aici şi să vizitez această ţară foarte frumoasă. În acest timp, acum doi ani, cetăţenii din Marea Britanie au votat ieşirea din Uniunea Europeană. A fost un vot democratic. Trebuie să fie respectat, dar, cum a spus de multe ori primul ministru nostru, ieşim din UE, nu ieşim din Europa. Vrem să construim parteneriate şi mai bune între ţările noastre", a declarat ambasadorul Marii Britanii Paul Brummell.

El a subliniat că iubeşte România întrucât "este o ţară minunată".

Întrebat fiind de jurnalişti despre România de acum şi cea de acum patru ani, de la preluarea mandatului de ambasador al Marii Britanii, Paul Brummell a declarat că "sunt aspecte de progres în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi stabilirea statului de drept". El a subliniat totodată că "la Iaşi se simte şi faptul că progresul trebuie făcut şi în ceea ce priveşte infrastructura".

"Sunt foarte fericit că în ceea ce priveşte legăturile bilaterale dintre România şi Marea Britanie toţi indicatorii sunt mai buni acum decât acum patru ani în urmă. De exemplu, valoarea schimburilor comerciale a crescut, nivelul în domeniul apărării şi securităţii s-a întărit. (...) În ceea ce priveşte legăturile dintre oameni, a crescut comunitatea românească din Marea Britanie, a ajuns pe al doilea loc, după polonezi, în ceea ce priveşte cetăţenii din Marea Britanie care au fost născuţi într-o altă ţară. România are şi cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană", a răspuns diplomatul englez jurnaliştilor.

Ambasadorul Marii Britanii a spus totodată că a învăţat că în România cuvântul "imediat" are mai multe sensuri.

"Am înţeles că cuvântul "imediat" are foarte multe sensuri aici în România, că poate să însemne că ceva poate să fie făcut imediat, că poate să însemne că nu va fi făcut niciodată, sau poate să însemne între cele două. România este o ţară foarte frumoasă", a declarat Paul Brummell.

El le-a mai spus jurnaliştilor că protestele din România ultimilor ani arată că "democraţia este vivace".

"Faptul că sunt demonstraţii de foarte multe forme este un semn că democraţia este vivace aici în România. Cred că este important ca toate punctele de vedere să fie ascultate. Recent am participat la Bucureşti la un marş pentru comunitatea LGBT. A fost un eveniment foarte liniştit. A fost o altă demonstraţie în aceeaşi zi. Este un semn că este o societate în care există posibilitatea de a exprima diverse puncte de vedere. Este un semn bun", a afirmat Paul Brummell.

Ambasadorul Marii Britanii a spus totodată că speră că lupta anticorupţie va continua şi va înregistra progrese, amintind în acest sens că în 2007, atunci când România a intrat în Uniunea Europeană, a fost stabilit MCV-ul.

"România s-a angajat atunci să facă progrese în ceea ce priveşte lupta anticorupţie şi stabilirea statului de drept. În fiecare an care a urmat, raportul MCV a înregistrat un progres, a înregistrat că organizaţii anticorupţie precum DNA, ANI, DIICOT au făcut paşi importanţi pentru România, pentru lupta anticorupţie. S-au făcut schimbări la nivel de legislaţie şi al sistemului juridic, s-au făcut paşi importanţi pentru stabilirea statului de drept. Este un moment important pentru România. S-au făcut foarte multe, au fost foarte mulţi paşi importanţi făcuţi, dar paşi trebuie făcuţi şi în viitor şi sper să fie în sens pozitiv", a declarat ambasadorul Marii Britanii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea