Ambasadorul Olandei a discutat cu Tudorel Toader despre ordonanţele de modificare a Codurilor penale

Stella Ronner-Grubacic, ambasadorul Olandei în România, a avut joi o întrevedere cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul căreia şi-a exprimat îngrijorările cu privire la modificarea Codurilor penale prin ordonanţe de urgenţă.

"Această întâlnire face parte dintr-un dialog obişnuit pe care l-am avut cu Ministerul Justiţiei. După cum ştiţi, sunt multe discuţii despre una sau mai multe ordonanţe de urgenţă. Aş putea spune că am avut cu ministrul o întâlnire foarte bună legată de aceste ordonanţe şi i-am împărtăşit îngrijorările pe care le avem. Îngrijorările sunt legate de o ordonanţă, care ar putea trece, poate astăzi sau poate mâine, care modifică Codul penal. Sper că îngrijorările noastre vor fi înţelese", a spus ambasadoarea, după întâlnirea cu Tudorel Toader.

Ministerul Justiţiei a transmis recent către CSM un proiect de act normativ pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal şi a Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, dar şi un proiect de modificare şi completare a Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi a altor acte normative.

Una dintre prevederi stipulează că hotărârea de condamnare nu se poate întemeia în măsură determinantă pe declaraţiile investigatorului, ale colaboratorilor ori ale martorilor protejaţi.

O altă modificare adusă Codului de procedură penală se referă la comunicarea publică şi furnizarea de informaţii în cursul urmăririi penale şi a judecării cauzei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

4 ULTIMA ORĂ România are cea mai abruptă creștere a curbei de infectare cu coronavirus din Europa de Est

5 VIDEO Ascultați-l pe Dorneanu ce tupeu de borfaș are! Se apără cu tatăl vitreg al lui Tăriceanu, turnătorul Da…