Ambasadorul Olandei a discutat cu Tudorel Toader despre ordonanţele de modificare a Codurilor penale

Ambasadorul Olandei a discutat cu Tudorel Toader despre ordonanţele de modificare a Codurilor penale

Stella Ronner-Grubacic, ambasadorul Olandei în România, a avut joi o întrevedere cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul căreia şi-a exprimat îngrijorările cu privire la modificarea Codurilor penale prin ordonanţe de urgenţă.

"Această întâlnire face parte dintr-un dialog obişnuit pe care l-am avut cu Ministerul Justiţiei. După cum ştiţi, sunt multe discuţii despre una sau mai multe ordonanţe de urgenţă. Aş putea spune că am avut cu ministrul o întâlnire foarte bună legată de aceste ordonanţe şi i-am împărtăşit îngrijorările pe care le avem. Îngrijorările sunt legate de o ordonanţă, care ar putea trece, poate astăzi sau poate mâine, care modifică Codul penal. Sper că îngrijorările noastre vor fi înţelese", a spus ambasadoarea, după întâlnirea cu Tudorel Toader.

Ministerul Justiţiei a transmis recent către CSM un proiect de act normativ pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal şi a Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, dar şi un proiect de modificare şi completare a Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi a altor acte normative.

Una dintre prevederi stipulează că hotărârea de condamnare nu se poate întemeia în măsură determinantă pe declaraţiile investigatorului, ale colaboratorilor ori ale martorilor protejaţi.

O altă modificare adusă Codului de procedură penală se referă la comunicarea publică şi furnizarea de informaţii în cursul urmăririi penale şi a judecării cauzei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Categoria „valori” / „Bujilă” și Leo de la Kuweit, la un pas de bătaie / În conflict a intervenit și Anaser

4 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

5 Numai în România e posibil așa ceva!