Ambasadorul Rusiei la Paris, convocat la MAE francez pentru o postare ''indecentă'' despre Bucea

Ambasadorul Rusiei la Paris, convocat la MAE francez pentru o postare ''indecentă'' despre Bucea

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, l-a convocat din nou joi pe ambasadorul Rusiei la Paris, după un tweet difuzat pe contul ambasadei, care a fost considerat "indecent", despre abuzurile comise de forţele ruse în localitatea ucraineană Bucea, de lângă Kiev, potrivit AFP.

"În faţa comunicării indecente şi provocatoare a ambasadei Rusiei în Franţa cu privire la abuzurile din Bucea, am decis să-l convoc în aceasta dimineaţă la Quai d'Orsay (sediul MAE francez, n.red.) pe ambasadorul Rusiei", Aleksei Meşkov, a indicat într-un tweet şeful diplomaţiei franceze.

Ambasada rusă a difuzat o postare, care a fost apoi retrasă, intitulată "platou de filmare", însoţită de o fotografie arătând o mulţime de jurnalişti în ceea ce pare a fi o stradă din Bucea, sugerându-se că masacrele de civili comise în acest oraş de trupele ruse au fost o "înscenare".

Potrivit procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova, trupurile neînsufleţite a 410 civili au fost descoperite la Bucea şi în alte zone din regiunea Kievului după retragerea trupelor ruse.

Moscova a dezminţit uciderea de civili la Bucea, Kremlinul şi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, evocând "falsificări" destinate presei.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, care a calificat media occidentale drept "complice" la această "falsificare", a declarat că partea ucraineană fie a executat civili la Bucea, fie a adus cadavrele respective din altă parte pentru a "înscena" un masacru.

Ambasadorul Rusiei la Paris a fost convocat la 25 martie la MAE francez după publicarea unei caricaturi pe contul de Twitter al ambasadei în care erau arătaţi "europeni lingându-l la fund" pe ''Unchiul Sam''.

La fel ca multe alte ţări europene, şi Franţa a anunţat luni expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi, ale căror activităţi au fost considerate "contrare intereselor" ţării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...