Ambasadorul SUA a făcut pană la Sarmizegetusa Regia, la începutul lunii; jandarmii au reparat defecțiunea

Ambasadorul SUA a făcut pană la Sarmizegetusa Regia, la începutul lunii; jandarmii au reparat defecțiunea

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a avut o pană de cauciuc la mașina cu care a urcat, la începutul lunii mai, la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, jandarmii hunedoreni aflați în zonă, într-o misiune de asigurare a ordinii publice, fiind cei care au ajutat echipa diplomatului să repare defectul.

Informația a fost făcută publică miercuri de către IJJ Hunedoara, purtătorul de cuvânt al instituției, maiorul Nicolae Răducu, menționând că incidentul a avut loc într-o zonă fără semnal de telefonie mobilă, pe drumul care face legătura între localitatea Costești și cetatea Sarmizegetusa Regia.

Echipa care îl însoțea pe ambasadorul SUA nu a reușit să remedieze singură defectul, iar jandarmii care se aflau în zonă s-au oferit, din proprie inițiativă, să ajute la schimbarea roții care era pe pană.

"Americanii au o vorbă: 'Your problems are my problems!' — 'Problemele tale sunt problemele mele'. Câți dintre noi nu au auzit această replică celebră în filmele lor? Jandarmii hunedoreni au pus în aplicare celebrul dicton, atunci când și-au oferit ajutorul pentru a repara pana suferită de mașina Excelenței Sale, Hans Klemm, Ambasadorul SUA la București, pe timpul vizitei desfășurate la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. Colegii noștri s-au bucurat de aprecierea Ambasadorului SUA, care a ținut să le mulțumească personal", se arată într-un comunicat al IJJ Hunedoara, remis AGERPRES.

Ambasadorul SUA în România s-a aflat, la începutul lunii mai, într-o vizită privată în județul Hunedoara, prilej cu care a vizitat Castelul Corvinilor din Hunedoara și cetatea Sarmizegetusa Regia.

Hans Klemm a fost impresionat de cele văzute la cetatea dacică din Munții Orăștiei, pe pagina oficială de facebook a Ambasadei SUA fiind postat ulterior un filmuleț în care monumentul istoric este descris ca "un sit istoric extraordinar".

"Dacă nu ați fost încă aici, vă încurajez să veniți. E misterios, fiindcă știm atât de puține despre ce se afla aici, iar creativitatea dacilor, primii care au guvernat tot teritoriul României, este foarte, foarte evidentă aici. Vă rog să faceți un efort să o vedeți!", spune, despre Sarmizegetusa Regia, ambasadorul Hans Klemm.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

2 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

3 Faza anului în București: Milionar cu Ferrari de 450k luând curent de la un Uber

4 Doi foști tablagii, sinecuriști PSD, eliminați de la vârful Romarm

5 Fabrica de javre a României / Azi Valentin Stan, antivaccinist