Ambasadorul SUA: Corupția guvernului anterior s-a concretizat în relaxarea legilor justiției pentru a-l ajuta pe Liviu Dragnea și pe alții să evite pedeapsa cu închisoarea

Ambasadorul SUA: Corupția guvernului anterior s-a concretizat în relaxarea legilor justiției pentru a-l ajuta pe Liviu Dragnea și pe alții să evite pedeapsa cu închisoarea

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, a declarat, în cadrul conferinței anuale „Provocări globale în domeniul securității cibernetice”, organizată online de CERT-RO, că guvernul anterior ”și-a concretizat corupția în relaxarea legilor justiției pentru a-l ajuta pe Liviu Dragnea”. Ambasadorul SUA a mai declarat că ”multe persoane din afară” continuă să încerce ”să submineze democrația și libertatea României” și ”progresele realizate de poporul român”:

  • ”Corupția din guvernul anterior, care s-a concretizat în relaxarea legilor justiției doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD Liviu Dragnea și pe alții să evite pedeapsa cu închisoarea nu va fi acceptată! Cei care au participat și au ajutat la privarea poporului român de statul de drept și care s-au pretat la fapte de corupție nu vor avea sprijinul nostru! Numeroasele progrese făcute de Guvernul Orban în ultimul an ar putea fi subminate cu ușurință. Aplicarea principiului statului de drept este esențială și are prioritate în toate inițiativele noastre comune; nimeni să nu uite acest lucru! Multe persoane din afară, și, din păcate, câteva din interior, continuă să încerce să submineze democrația și libertatea României, precum și progresele realizate de poporul român. Nu vom consimți niciodată la așa ceva!”, a declarat ambasadorul SUA. Discursul integral,  aici .

Comunicatul integral al ambasadei SUA:

”În discursul pe care l-a susținut astăzi în fața experților în securitate cibernetică la Conferința Anuală a Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică din România (CERT-RO), organizată online, Ambasadorul Adrian Zuckerman le-a mulțumit pentru munca depusă în protejarea infrastructurii, în detectarea amenințărilor și pentru răspunsul imediat la atacuri cibernetice. Ambasadorul a subliniat faptul că numai prin colaborare vom putea să îi oprim pe cei care se folosesc de rețelele de telecomunicații pentru a ne amenința securitatea națională, viața privată, economia și drepturile omului.

Cu această ocazie, Ambasadorul a evidențiat evenimentele recente care exemplifică legăturile din ce în ce mai puternice dintre Statele Unite și România, precum semnarea Foii de parcurs în materie de cooperare militară pe zece ani, a Acordului Interguvernamental pentru Proiectul de la Cernavodă, a Acordului cu Banca de Import-Export a S.U.A (ExIm) și a Memorandumului de înțelegere cu privire la rețelele 5G.

În legătură cu acest ultim subiect, Ambasadorul a reamintit participanților că ar fi bine să colaborăm numai cu parteneri în care putem avea încredere. El a atras atenția că nu poate avea loc o regresare de pe calea progreselor pe care le-a făcut România în ultimul an pentru a restaura statul de drept. Ambasadorul a avertizat că cei care au participat la relaxarea legilor justiției și cei care s-au pretat la fapte de corupție „nu vor avea parte de sprijinul nostru!”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA