Ambasadorul SUA în Polonia, convocat la Ministerul de Externe în legătură cu „acţiuni“ neprecizate ale unui post de televiziune

Ambasadorul SUA în Polonia, convocat la Ministerul de Externe în legătură cu „acţiuni“ neprecizate ale unui post de televiziune

Ministerul de Externe polonez l-a convocat joi pe ambasadorul SUA în legătură cu acţiunile unui post de televiziune, potrivit unui comunicat care nu precizează numele postului şi nu oferă alte detalii despre cele întâmplate.

Drapel Polonia FOTO: Pixabay

În trecut au mai apărut disensiuni între Polonia şi SUA în legătură cu canalul de ştiri TVN-24, deţinut de Discovery şi care este critic la adresa guvernului de la Varşovia, menţionează Reuters.

Recent, TVN24 a contribuit la o încinsă dezbatere pe plan naţional prin difuzarea unui documentar conform căruia fostul Papă Ioan Paul al II-lea era la curent cu abuzurile sexuale ale unor reprezentanţi ai clerului catolic dinainte să devină suveran pontif, potrivit Agerpres.

Nu s-a aflat imediat dacă motivul convocării ambasadorului american a avut legătură cu TVN24, iar ambasada SUA la Varşovia nu a comentat.

"Ministerul Afacerilor Externe recunoaşte că potenţialele efecte ale acestor acţiuni sunt identice cu obiectivele războiului hibrid ce vizează crearea de divizări şi tensiuni în societatea poloneză", se arată în comunicatul diplomaţiei poloneze.

"De aceea, MAE l-a convocat pe ambasadorul Statelor Unite pentru a-i aduce la cunoştinţă această situaţie şi consecinţele ei de slăbire a capacităţii Republicii Polonia de a descuraja un potenţial adversar şi a rezistenţei sale la ameninţări", se adaugă în comunicat.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei poloneze a refuzat să facă alte comentarii.

În 2021, preşedintele Poloniei a respins o lege a media despre care criticii au susţinut că viza reducerea la tăcere a TVN24, argumentând că aceasta ar putea crea tensiuni în relaţiile cu Washington.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?