Ambasadorul turc: Situația din Turcia - sub control; cei care au încercat lovitura de stat - criminali

Ambasadorul turc: Situația din Turcia - sub control; cei care au încercat lovitura de stat - criminali

Ambasadorul Turciei în România, Osman Koray Ertas, a declarat sâmbătă că situația din țara sa este sub control, cu câteva limitări la granițe, și i-a catalogat pe cei care au încercat lovitura de stat drept "criminali" care au atentat la securitatea statului.

"Situația este sub control. Ieri a fost un mic grup (...) din cadrul armatei. Vor fi proceduri judiciare și după acestea vom ști cu siguranță cine este în spate. Procurorii cred că este un grup clandestin terorist din cadrul armatei. Vestea bună este că toate partidele, atât Puterea cât și Opoziția, cât și opinia publică îmbrățișează democrația", a afirmat Osman Koray Ertas la sediul ambasadei de la București.

El a susținut că aceia care au încercat lovitura de stat sunt "criminali care au atentat la valorile noastre, la securitatea noastră".

"Președintele și Guvernul nostru sunt la locurile lor, sunt în siguranță. Suntem mândri de liderii noștri, de conducerea noastră. (...) Sunt câteva limitări la granițe. (...) Țara este sigură, sunt câteva probleme în câteva locuri", a spus oficialul turc.

El a arătat că mai mult de 60 de oameni au murit vineri seară în Turcia și că există mulți răniți. De asemenea, oficialul turc a indicat că peste 700 de militari au fost arestați în legătură cu acest puci.

Ambasadorul turc a menționat că cei care au venit vineri seară la Ambasada Turciei și-au arătat sprijinul pentru această țară, pentru democrație.

Potrivit acestuia, liniile de comunicații cu Turcia sunt deschise.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…