Ambasadorul ucrainean poartă o cască din cele reţinute de Israel şi se întreabă: ''Poate ucide?''

Ambasadorul ucrainean poartă o cască din cele reţinute de Israel şi se întreabă: ''Poate ucide?''

Ambasadorul ucrainean în Israel, Evghen Korniciuk, a apărut luni la o conferinţă de presă cu o cască din cele pe care statul israelian refuză să le furnizeze ţării sale şi a întrebat retoric cum poate fi considerat letal un astfel de echipament defensiv, transmite Reuters.

Deşi nemulţumit de lipsa contribuţiei Israelului la apărarea Ucrainei, diplomatul şi-a exprimat recunoştinţa faţă de eforturile israelienilor de a media conflictul cu Rusia, afirmând că acestea sunt mai importante decât un eventual ajutor militar.

Israelul a condamnat invazia rusă în Ucraina, dar nu le-a trimis ucrainenilor decât ajutoare umanitare şi în acelaşi timp a menţinut deschise canale de comunicare cu Rusia, reaminteşte Reuters. Premierul israelian Naftali Bennett a discutat sâmbătă la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin.

"Prim-ministrul a spus ieri că, chiar dacă există (o şansă) de doar 1% de succes, va încerca să facă (...) tot ce este posibil pentru a obţine pacea", a declarat Korniciuk presei. "Asta este mult mai important decât, de exemplu, vânzările de arme sau muniţii etc., pentru care ne luptăm încă cu guvernul israelian ca o chestiune colaterală, dar ca urmare a limitărilor (Israelului - n. red.) - le înţelegem".

Ambasadorul a afirmat că totuşi Ucraina a solicitat veste de protecţie şi căşti, cerere neonorată de Israel. "Spuneţi-mi vă rog, cum poţi ucide cu aşa ceva? Pur şi simplu nu se poate. Deci nu ştiu de ce se tem aceşti oameni. Să furnizeze securitate individuală pentru ucraineni... este cel mai simplu lucru pe care îl pot face", a spus el, punându-şi casca pe cap. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom