Ambasadorul Ucrainei în Turcia a condamnat scandările pro-Putin ale fanilor de la Fenerbahce

Ambasadorul Ucrainei în Turcia a condamnat scandările pro-Putin ale fanilor de la Fenerbahce

"Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternică aseară. Este foarte trist să aud de la susţinătorii lui Fenerbahçe cuvinte care îl susţin pe asasinul şi pe agresorul care ne bombardează ţara”, a reacţionat în turcă Vasil Bodnar pe Twitter.

"Sunt recunoscător poporului turc prietenos pentru sprijinul acordat Ucrainei şi comentariile lor cu privire la acţiunile nepotrivite ale fanilor”, a adăugat el.

Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, a învins Fenerbahce cu 2-1, în manşa secundă din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

Potrivit presei turce, atmosfera a devenit tensionată după primul gol al meciului marcat de jucătorul ucrainean Vitali Buialski în minutul 57.

"Buialski şi-a arătat bucuria într-un mod provocator. A fost huiduit şi a primit cartonaş galben”, a scris ziarul turc Sozcu, fără a da detalii despre atitudinea jucătorului.

Susţinătorii lui Fenerbahçe au început ulterior să scandeze numele şefului statului rus, potrivit videoclipurilor distribuite de reţelele sociale.

Potrivit presei turce, antrenorul Mircea Lucescu a refuzat să participe la conferinţa de presă programată după meci.

"Totul a funcţionat conform planurilor noastre şi am câştigat. Dar nu i-am luat în seamă pe suporteri. Nu mă aşteptam la asemenea scandări. Ce păcat”, a reacţionat el în timpul unui interviu la televiziune.

Scandările au stârnit furie şi pe reţelele de socializare turceşti unde mulţi internauţi le-au numit "ruşinoase”.

"Mi-a fost ruşine de acei suporteri de la Fenerbahçe. Să le fie ruşine. Dinamo Kiev a vrut ca această victorie să o dedice soldaţilor lor care îşi protejează ţara. Îi felicit”, a scris jurnalistul Cengiz Candar pe Twitter.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”