Ambele probe date Simona Halep au fost pozitive. Comunicatul Agenției de Integritate

Ambele probe date Simona Halep au fost pozitive. Comunicatul Agenției de Integritate

Vestea-bombă a anului este suspendarea provizorie a Simonei Halep, depistată că a folosit o substanță interzisă, Roxadustat, la turneul de la US Open. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a emis un comunicat în care explică în ce a constat controlul și cum a decurs.

Simona Halep are de dat ”meciul vieții”. Foto Arhivă Adevărul

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că Simona Halep, o jucătoare de tenis româncă în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping de tenis din 2022.

ITIA a trimis jucătoarei o notificare pre-inculpare cu privire la o încălcare a regulilor anti-doping la 7 octombrie 2022, în conformitate cu articolul 2.1 din Program (prezența unei substanțe interzise în proba unui jucător) și/sau articolul 2.2 (utilizarea unei substanțe interzise fără un MAUT valabil).

Substanța a fost inclusă pe lista celor interzise în acest an

Halep a depus proba în timp ce a concurat la US Open în august 2022. Eșantionul a fost împărțit în două probe, A și B, iar analiza ulterioară a constatat că eșantionul A conținea FG-4592 (Roxadustat), o substanță interzisă inclusă în Lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

Rezultatele analitice adverse pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie. Jucătoarea și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, ceea ce a confirmat constatarea din proba A. În timp ce este suspendată provizoriu, jucătoarea nu este eligibilă să concureze sau să participe la orice evenimente de tenis organizate de organele de conducere ale sportului”, se arată în Comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...