Amendă colosală pentru un șofer. De ce este obligat să plătească 1,4 milioane de dolari

Amendă colosală pentru un șofer. De ce este obligat să plătească 1,4 milioane de dolari

Un bărbat din Georgia a rămas cu gura căscată atunci când a văzut că ar trebui să plătească o sumă colosală pentru că a depășit limita legală de viteză, însă oficialii din orașul Savannah susțin că suma este doar un „substituent”, nu amenda propriu-zisă, relatează The Guardian.

Oficialii au precizat că suma primită de bărbat a fost generată automat. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Connor Cato, căci despre el este vorba, a afirmat pentru postul WSAV-TV din Savannah că a primit o amendă în valoare de 1,4 milioane de dolari după ce a fost tras pe dreapta în luna septembrie fiindcă a condus cu 145 km/h pe un sector de drum care avea limita legală de viteză 90 km/h.

Ulterior, Cato a sunat la instanță, considerând că la mijloc ar fi vorba de o greșeală, însă a mărturisit că i s-a transmis că este necesar să achite suma uriașă sau să se prezinte la tribunal în luna decembrie.

Autoritățile din Savannah susțin că persoanele surprinse în timp ce conduc cu mai mult de 56 km/h peste limita de viteză sunt obligate să se prezinte la tribunal, unde un magistrat va decide valoarea amenzii.

Oficialii au precizat că suma primită de bărbat a fost generată automat de un software bazat pe inteligență artificială. Amenda reală nu va depăși 1.000 de dolari, în plus față de cheltuielile impuse de stat.

Reprezentanții au spus pentru WSAV că tribunalul se ocupă de adaptarea acestui software care generează citațiile electronice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat