Ameninţarea cu bombă invocată de Belarus a fost trimisă după redirecţionarea avionului spre Minsk (provider de e-mail)

Ameninţarea cu bombă invocată de Belarus a fost trimisă după redirecţionarea avionului spre Minsk (provider de e-mail)

Ameninţarea cu bombă invocată de autorităţile din Belarus drept motivul care a stat la baza instrucţiunilor trimise unui avion al Ryanair în care se afla un disident belarus de a ateriza la Minsk a fost trimisă după ce avionul a fost redirecţionat, a anunţat joi providerul de e-mail Proton Technologies AG, relatează Reuters.

Autorităţile din Belarus susţin că au cerut avionului, care se afla în spaţiul aerian al Belarusului în timp ce zbura din Grecia spre Lituania, să aterizeze duminică în capitala belarusă pentru că a fost primită o ameninţare cu bombă din partea mişcării islamiste Hamas.

Jurnalistul de opoziţie Roman Protasevici şi iubita lui Sofia Sapega au fost arestaţi când avionul a aterizat.

Mişcarea palestiniană Hamas a negat că ar avea cunoştinţă sau vreo legătură cu o ameninţare cu bombă, iar liderii europeni au acuzat Belarus de piraterie de stat.

Miercuri, grupul de cercetare cu sediul la Londra Dossier Center a publicat presupusul e-mail care ar fi inclus ameninţarea cu bombă Hamas. E-mailul a fost trimis la 24 de minute după ce autorităţile din Belarus au avertizat echipajul zborului Ryanair că există o ameninţare cu bombă.

Acest decalaj de 24 de minute a fost sesizat prima dată public de site-ul The Daily Beast.

Proton a refuzat să comenteze asupra amănuntelor mesajului, dar a confirmat că acesta a fost trimis după ce avionul a primit instrucţiuni să aterizeze la Minsk.

"Nu am văzut elemente credibile că afirmaţiile celor din Belarus sunt adevărate", a precizat compania elveţiană într-un comunicat. "Vom susţine autorităţile europene în investigaţiile lor dacă vom primi o solicitare legală", a adăugat aceasta.

Liderii europeni lucrează la noi sancţiuni împotriva Belarusului după incidentul de duminică, notează Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /