Amenzi uriașe pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu la Hala Laminor. Pompieri: Revelionul se va desfășura cu nerespectarea Legii

Amenzi uriașe pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu la Hala Laminor. Pompieri: Revelionul se va desfășura cu nerespectarea Legii

Bucureștenii care iau parte la Revelionul organizat de primarul sectorul 3, Robert Negoiță, la Hala Laminor își asumă un mare risc. ISU BIF a anunțat că locația nu are autorizație de securitate la incendiu.

Primăria sectorului 3 organizează Revdelionul la hala Laminor FOTO Facebook Laminor Wonderland

Dacă în cadrul acestui obiectiv se va organiza Revelionul 2024, cu participarea publicului, facem mențiunea că această activitate se va desfășura cu nerespectarea Legii, caz în care răspunderea exclusivă cu privire la aceasta situație revine beneficiarului investiției, așa cum prevede art. 57^1 din Legea nr. 307 din 2006. Totodată, acest comunicat are rolul de a informa participanții la evenimentul respectiv asupra situației de fapt!

Obligația instituției noastre este să aplice sancțiunile care se impun pentru încălcarea cerințelor de securitate la incendiu ce pot pune în pericol siguranța cețățenilor.

De asemenea(..), la locația în discuție vor fi alocate dispozitive de ordine publică și de situații de urgență adaptate la specificul evenimentului”, au anuntat reprezentanții ISU, citați de aktual24.ro.

De asemenea, ISU BIF a precizat că ”nu a primit, până la acest moment, nicio cerere pentru eliberarea autorizației de securitate la incendiu”.

„Continuarea funcționării atrage sancțiuni contravenționale”

Întrucât în Hala Laminor au fost desfășurate evenimente publice, pentru siguranța participanților, inspectorii de prevenire au executat 8 controale, în urma cărora au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 amenzi, în cuantum de 420.000 lei. Acestea au vizat atât autoritatea publică locală, reprezentată prin Societatea ALGORITHM CONSTRUCTII S3 S.R.L., cât și organizatorii de evenimente care au închiriat o parte din spațiul halei.

Totodată, pompierii spun că au notificat autoritatea publică locală, sens în care „continuarea funcționării fără autorizație de securitate la incendiu atrage sancționarea contravențională, potrivit legii. Astfel de notificari au fost înaintate și de către structurile cu responsabilități pe linie de ordine publică, pentru menținerea climatului optim de siguranță”.

Ce spun reprezentanții Primăriei sector 3

Primăria sectorului 3 sa anunțat deja că Revelionul de la Laminor va fi „cea mai frumoasă petrecere indoor a comunității sectorului 3”, “Laminor Revelion Wonderland”.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Primăria sectorului 3 arată că locația dispune de un sistem automat de stingere a incendiului pe toată cupola halei târgului, iar Hala Laminor este una dintre cele mai sigure incinte din București în ceea ce privește securitatea la incendii, De asemenea, susțin reprezentanții Primăriei, în zonă au fost montați zeci de hidranți, alarme de incendiu și 36 de intrări/ieșiri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB