Amenzi usturătoare pentru cei care poartă mască sanitară pe stradă, în Austria

Amenzi usturătoare pentru cei care poartă mască sanitară pe stradă, în Austria

Vienezii nu mai trebuie să poarte mască de la 1 martie 2023 și, mai mult decât atât, chiar ar putea să fie amendați, dacă fac acest lucru, deoarece, potrivit Ziarul Romanesc , din punct de vedere pur legal, purtarea măștii este o infracțiune.

Vienezii ar putea să fie amendați dacă mai poartă măști de protecție

Până la 1 martie, purtarea măștii era obligatorie în autobuze și în trenuri. Cei care poartă mască în Austria riscă acum să primească o sancțiune de 150 de euro. În 2017, guvernul federal de atunci a introdus o interdicție de acoperire a feței în locuri sau în clădiri publice. Astfel, oricine face acest lucru încalcă legea.

În perioada respectivă se punea problema vălului islamic și a preîntâmpinării unor eventuale atacuri teroriste.

„Legea împotriva acoperirii faciale”, cunoscută sub denumirea de „Burka-Verbot”, se aplică din nou, după ce obligativitatea purtării măștii a fost eliminată.

Ministerul de Interne austriac a anunțat că va acționa „proporțional”, atunci când va aplica interdicția, în sensul că se va face o distincție între purtarea măștii cu un scop medical și atunci când se urmărește ascunderea identității. Astfel amenzile ar trebui anulate dacă cineva poate dovedi că poartă mască din motive de sănătate .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...