America, FRATE! 1.000 de militari AMERICANI cu vehicule blindate și tancuri vor fi stationați prin rotație la Mihail Kogalniceanu

America, FRATE! 1.000 de militari AMERICANI cu vehicule blindate și tancuri vor fi stationați prin rotație la Mihail Kogalniceanu

Pana la un batalion, aproape 1.000 de militari americani, impreuna cu tehnica militara blindata si mecanizata va fi desfasurat la baza de la Mihail Kogalniceanu ca parte din brigada mecanizata pe care SUA o trimite in Europa, au explicat pentru HotNews.ro surse oficiale. Trupele vor fi detasate pe termen lung, dar vor fi rotite la fiecare noua luni cu celelalte trupe din cadrul brigazii americane. Militarii americani ce vor ajunge in Romania, prin rotatie, sunt parte a acordurilor bilaterale si nu au legatura cu Brigada Multinationala NATO ce va fi formata in tara noastra si la care, pana in prezent cel putin, doar Romania si Bulgaria s-au angajat ca trimit militari.

Statele Unite au anuntat inca din martie ca vor trimite din 2017 in Europa o brigada mecanizata blindata cu circa 4.200 de soldati, vehicule de lupta Bradley si tancuri Abrams, insa pana in prezent nu au existat detalii cu privire la numarul de forte ce vor fi detasate in tarile din Europa de est, printre care si Romania.

Surse oficiale au precizat pentru HotNews.ro ca in Romania, la baza Mihail Kogalniceanu, vor fi desfasurate pana la un batalion din aceasta brigada, iar militarii si tehnica detasata se va roti o data la fiecare nou luni cu celelalte trupe din brigada stationate in celelalte tari europene.

Surse prezidentiale au confirmat pentru HotNews.ro informatia, spunand ca numarul trupelor americane din brigada blindata mecanizata va ajunge la circa 1.000 de militari.

Trupele pe care le vor trimite SUA in Romania, componente din brigada sa mecanizata blindata americana desfasurata in Europa, sunt parte din acordurile bilaterale intre cele doua state si nu au legatura cu Brigada Multinationala NATO (circa 5.000 de militari) care ar urma sa fie stationata in tara noastra. Acea propunere e in discutie la summit-ul de la Varsovia si, pana in prezent cel putin, doar Romania si Bulgaria au anuntat ca vor participa efectiv cu militari, vecinii de la sud aratandu-se dispusi sa contribuie cu circa 400 de soldati.

Trupele ce vor ajunge in Romania vor defasura si exercitii cu fortele romane. Numarul exercitiilor intre armata romana si cea americana s-a dublat in ultimul an, in 2016 fiind planificate circa 130 de exercitii comune.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...