Americanii au mai scos din „cutia cu maimuțe” o „drăcovenie” care bagă spaima-n rușii din Ucraina!

Americanii au mai scos din „cutia cu maimuțe” o „drăcovenie” care bagă spaima-n rușii din Ucraina!

O imagine apărută pe rețelele de socializare arată că luptătorii ucraineni au primit un tip puțin întâlnit de grenadă americană ce este menită să anihileze soldații aflați în poziții fortificate de tipul buncărelor.

Buncăr dintr-o poziție rusească de pe frontul din UcrainaFoto: Captura Twitter

„O altă armă rară a apărut în mâinile Forțelor Armate ale Ucrainei - de data aceasta o grenadă de mână americană Mk14 Mod 0 ASM (Muniție Anti-Structuri)”, se scrie într-o postare de pe Ukraine Weapons Tracker, un cont ce urmărește armamentul folosit în războiul din Ucraina.

„Aceasta conține circa 380 grame de explozibil PBXN-109 și este concepută pentru a distruge fortificațiile și a-i ucide pe cei din interior prin suprapresiune - nu prin fragmentare”, adaugă sursa citată.

Un clip postat de același cont de Twitter, arată că efectul unei grenade Mk14 ASm este semnificativ mai mare asupra unei structuri fortificate decât cel al unei grenade „obișnuite” de tip M67.

Acest tip de armă ar putea deveni foarte util pentru soldații ucraineni în anunțata contraofensivă de primăvară, în condițiile în care trupele rusești au întărit o mare parte a frontului pe care îl apără, inclusiv cu buncăre subterane și suprastructuri din ciment.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...