Americanii, rugați să nu tragă cu arma-n uragan!

Americanii, rugați să nu tragă cu arma-n uragan!

Politistii din Florida le-au cerut americanilor afectati de furtuna Irma sa nu traga cu armele catre uragan, avertizandu-i ca acest lucru nu ii va ajuta sa scape de efectele devastatoare ale urgiei.

Anuntul politiei a fost necesar dupa ce zeci de mii de oameni s-au alaturat pe Facebookevenimentului Shoot At Hurricane Irma ("Trageti in uraganul Irma", trad. - n.red.), care este programat pentru duminica, ora 10:00, ora locala (ora 17:00, ora Romaniei - n.red.).

Pana acum, si-au anuntat "participarea" 26 de mii de oameni si alti 53 de mii sunt interesati.

Desi pare o gluma, evenimentul a generat o reactie serioasa din partea biroului serifului din comitatul Pasco, aflat la cateva zeci de kilometri nord de orasul Tampa, pe coasta vestica a Floridei.

"Ca sa clarificam, NU trageti cu armele in Irma. Nu il veti face sa se intoarca si va avea efecte secundare foarte periculoase", scrie pe contul de Twitter Pasco Sheriff.

Una dintre consecinte ar fi ca gloantele pot fi deviate de vantul extrem de puternic.

Cel care a initiat evenimentul pe Facebook, Ryon Edwards, un tanar de 22 de ani, a explicat, pentru BBC, de unde i-a venit ideea.

"O combinatie de stres si plictiseala m-a facut sa initiez acest eveniment. Raspunsul este o surpriza completa si totala pentru mine. A devenit ceva putin scapat de sub controlul meu", spune tanarul.

Uraganul Irma a ajuns, in noaptea de sambata spre duminica, pe coasta vestica a Floridei, unde 6,5 milioane de oameni au primit ordin de evacuarea din fata a ceea ce este "cea mai catastrofala furtuna vazuta vreodata" in acest stat american. 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...