Amiral NATO, despre războiul Rusiei în Ucraina: „Goliat se clatină pentru că David a demonstrat iscusinţă tactică”

Amiral NATO, despre războiul Rusiei în Ucraina: „Goliat se clatină pentru că David a demonstrat iscusinţă tactică”

Alianţa Nord-Atlantică consideră că forţele ruse în Ucraina se confruntă cu o situaţie din ce în ce mai dificilă, potrivit a declarațiilor făcute miercuri de un amiral de top al NATO, scrie DPA, citată de Agerpres.

Tanc rus distrus în UIcraina. FOTO Shutterstock

„Rusia se află în a 15-a lună a ceea ce credea că va fi un război de trei zile. Goliat se clatină. Şi asta pentru că David a demonstrat o imensă rezilienţă şi iscusinţă tactică susţinute de 50 de naţiuni din întreaga lume", a afirmat amiralul Rob Bauer, preşedintele Comitetului militar al NATO, la Bruxelles.

Bauer a făcut astfel o aluzie la povestea biblică despre David şi Goliat, în care tânărul păstor David îl ucide cu o praştie pe temutul uriaş Goliat.

Noile planuri regionale ale NATO

Comentarii au fost făcute în deschiderea unei reuniuni a şefilor militari ai Alianţei, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de noile planuri regionale dezvoltate pentru a apăra mai bine teritoriul NATO în cazul unui atac din partea Rusiei sau a unor grupări teroriste, planuri care prevăd o creştere a numărului de trupe cu grad ridicat de pregătire.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că se aşteaptă ca şefii de stat şi de guvern să susţină noile planurile la summitul din iulie a Alianţei şi să se pună de acord asupra extinderii producţiei echipamentelor de apărare.

„Ne îndreptăm în direcţia bună, dar nu la fel de repede aşa cum o cere lumea periculoasă în care trăim", a declarat Stoltenberg.

Ca reprezentant al Germaniei, generalul Carsten Breuer a participat pentru prima dată la reuniunea Comitetului militar al NATO, după ce a preluat, în martie, funcţia de comandant cu cel mai înalt rang în Bundeswehr.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…