Amplă operațiune împotriva mafiei din Europa. Peste 100 de mandate de arestare emise. Un suspect, reținut în România

Amplă operațiune împotriva mafiei din Europa. Peste 100 de mandate de arestare emise. Un suspect, reținut în România

Zeci de arestări în raiduri efectuate în Germania au vizat membrii grupării „Ndrangheta”, una din cele mai puternice organizații mafiote din lume. Și în România a fost reținut un suspect, a scris, miercuri seara, Deutsche Welle .

În ultimii ani au fost arestați mai mulți membri ai Ndrangheta. FOTO EPA-EFE

108 mandate de arestare au fost emise de un tribunal din orașul portuar italian Reggio Calabria, într-o operațiune internațională de amploare împotriva unei grupări de crimă organizată, trafic de droguri și arme, spălare de bani și alte infracțiuni.

Cele mai multe arestări au avut loc în Italia, iar peste 30 de arestări au fost operate și în Germania, în cursul nopții și dimineața, în mai multe landuri federale, potrivit DW.

Persoanele arestate sunt suspectate că ar fi ar fi membre ale „Ndranghetei” calabreze, una din cele mai puternice organizații mafiote din lume, care activează de mult timp dincolo de granițele Italiei, sau sunt bănuite că ar fi oferit susținere organizației criminale.

Acțiuni similare au avut loc și în alte țări europene: în Belgia au fost reținute șase persoane iar în Franța, alte trei. Câte o persoană a fost reținută și în România, Portugalia și Spania.

Ampla acțiune din Germania

Numai în Germania au fost dislocați, în cadrul „Operațiunii Eureka”, desfășurată în cooperare cu agențiile de combatere a crimei organizate belgiene și italiene și cu autoritățile comunitare Eurojust și Europol, peste 1000 de ofițeri, inclusiv din forțele speciale ale poliției

În Bavaria, au fost investigați opt suspecți, iar împotriva a patru persoane au fost puse în practică mandate europene de arestare.

Într-unul din sediile bavareze ale rețelei, forțele de intervenție au confiscat mai multe kilograme de marijuana.

Procurorii au reușit să descifreze convorbirile criptate în sisteme EncroChat și SkyEcc ale unuia dintre cei mai importanți suspecți, în timpul șederii acestuia în Bavaria, potrivit autorităților germane. Anchetatorii au aflat astfel modul de operare al rețelei.

„O lovitură grea pentru Ndrangheta”

Rolul grupării din München era de finanțare și sprijin logistic oferite comerțului internațional cu cocaină, dar și de spălare de bani.

Potrivit ministrului de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann, operațiunea la nivel european a fost „o lovitură grea pentru Ndrangheta”.

Pe lângă intervențiile amintite, au mai avut loc și altele. De exemplu, peste 50 de locuințe, birouri și spații comerciale aparținând suspecților au fost percheziționate în Renania de Nord-Vestfalia, unde au fost operate și 15 arestări. În Renania-Palatinat, Saarland și Turingia, 11 persoane au fost arestate și au fost percheziționate peste 50 de apartamente și spații comerciale.

Pornită din regiunea Calabria, aproape de insula Sicilia, ”Ndrangheta ” domină comerțul internațional cu droguri, dar își câștigă banii și din comerțul cu arme, spălarea banilor și corupție . Organizația are o bază solidă în Germania.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...