Amploarea corupției din Rusia: Casa ministrului adjunct al Apărării avea 1500 de metri pătrați

Amploarea corupției din Rusia: Casa ministrului adjunct al Apărării avea 1500 de metri pătrați

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Timur Ivanov, acuzat de luare de mită, și soția sa au cumpărat o clădire rezidențială cu o suprafață de peste 1.500 de metri pătrați și mai multe mașini, relatează agenția RIA Novosti, pe baza unei analize a declarațiilor pentru perioada 2016-2019, scrie Hotnews .

„În 2016, familia viceministrului Timur Ivanov avea nouă vehicule, iar până în 2019 au ajuns la 12”, scrie ziarul financiar Kommersant, din Rusia. „Printre mașinile lui Timur Ivanov se numără un Chevrolet Suburban (din 2016), ZiS-110 (limuzină, achiziționată în 2019).

Costul lui ZiS-110, potrivit Avto.ru, variază între 11 și 18 milioane de ruble (n.r. între 100.000 și 200.000 de euro)”, relatează cotidianul moscovit.

Timur Ivanov, 47 de ani, a fost arestat pe 23 aprilie, în cadrul a ceea ce The Guardian a numit „cel mai important scandal de corupție din ultimii ani din Rusia”. În urma reținerii, s-a discutat imediat despre „o posibilă epurare în cadrul elitelor de la Moscova”.

Casă de 1.500 de mp și apartament de 350 mp în Mexic pentru copil

„În 2019, familia lui Timur Ivanov a achiziționat o clădire rezidențială cu o suprafață de peste 1,5 mii de metri pătrați. Vila este înregistrată pe numele soției, și nu pe numele ministrului adjunct însuși”.

„Din 2016, copilul lor a folosit un apartament în Mexic cu o suprafață de 350 de metri pătrați”, mai scrie sursa citată.

O altă casă de 1.000 mp, pe numele Federației Ruse

De asemenea, mass-media din Rusia susține că Timur Ivanov are și o altă vilă în Rublyovka, un cartier rezidențial select din Moscova, zona celebrităților și a liderilor politici. „Costul acestei vile, potrivit presei, este de 1 miliard de ruble (n.r. peste 10 milioane de euro). Și suprafața acestei vile este de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Proprietarul casei, în cadastru, este indicat ca fiind Federația Rusă”, scrie Kommersant.

Cartierul Rublyovka din Moscova. FOTO: myguidemoscow.com

Timur Ivanov a lucrat în calitate de ministru adjunct al Apărării din 2016, a fost responsabil de organizarea gestionării proprietății, de cazarea trupelor, de locuințe și de sprijinul medical pentru forțele armate.

El a fost reținut la 23 aprilie, iar instanța l-a trimis în arest pentru două luni. Ministrul adjunct este acuzat că a primit mită, procurorii susținînd că au dovezi pentru mită de 1 milion de ruble (n.r. 10.000 de euro). Ivanov nu și-a recunoscut vinovăția.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?