Ana Bogdan a băgat a treia jucătoare a lumii în corzi: Românca, învinsă după un start incredibil în Dubai

Ana Bogdan a băgat a treia jucătoare a lumii în corzi: Românca, învinsă după un start incredibil în Dubai

Două sportive tricolore s-au aflat pe tabloul turneului de la Dubai, de categoria WTA 1000 în acest an: Sorana Cîrstea (70 WTA) și Ana Bogdan (75 WTA). În trecut, în 2015 și în 2020 mai precis, competiția a fost câștigată de Simona Halep. Acum, româncele au încheiat socotelile cu această întrecere, pe rând: Cîrstea a fost eliminată în turul II, iar Bogdan, astăzi, în turul III.

Ana Bogdan

Ce-i drept, în cazul Anei Bogdan, aceasta a avut o misiune infernală, dând de Jessica Pegula (SUA, 28 de ani, 3 WTA). Și, spre lauda ei, românca a început excelent partida, reușind să o bage în corzi pe americanca ajunsă pe locul 3 în lume din această săpătămână. După primele trei game-uri, Bogdan avea 3-0 pe tabelă! Din păcate, de aici a început revenirea lui Pegula și, până la finalul setului, Ana a mai luat un singur game, cedând cu 4-6.

În actul secund, Jessica a dominat, fără emoții, dovadă și faptul că s-a dus la 4-1 și și-a tranșat calificarea, în sferturi, după o oră și 36 de minute, scor 6-4, 6-3. În următoarea fază, Pegula va întâlni învingătoarea duelului Bencic (9 WTA) – Muchova (112 WTA).

În ceea ce o privește pe Ana Bogdan, aceasta are, totuși, motive de mulțumire după parcursul de la Dubai. Pentru că, în clasamentul live, actualizat în timp real , a înregistrat o urcare de 19 poziții, ajungând acum pe 56 WTA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...