Ana Bogdan, debut fulgerător la Roma. Întâlnire de foc în turul 2

Ana Bogdan, debut fulgerător la Roma. Întâlnire de foc în turul 2

Ana Bogdan a învins-o pe japoneza Nao Hibino cu 7-5, 6-0, miercuri, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 3.572.618 euro.

Ana Bogdam, început perfect pe zgura din Roma. Foto EPA EFE

Jucătoarea de 30 ani, aflată pe poziția a 59-a în clasamentul WTA, s-a impus după o oră şi 16 minute de joc efectiv. Partida a fost întreruptă de ploaie la 5-5, după care românca nu a mai pierdut niciun ghem până la final, câştigând opt la rând.

Ana Bogdan a început jocul foarte bine şi a avut 3-0, iar apoi 4-1, dar a pierdut trei ghemuri la rând în faţa niponei venite din calificări (28 ani, 118 WTA). Prahoveanca a reuşit 5 aşi și are acum 4-1 în meciurile directe cu Hibino.

Caroline Garcia, următoarea adversară

Reprezentanta României şi-a asigurat un cec de 12.652 euro şi 35 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe a cincea jucătoare a lumii, Caroline Garcia. Franţuzoaica de 29 ani s-a impus în ambele confruntări cu Ana Bogdan, în 2017 în turul al doilea la Wimbledon, cu 6-4, 6-3, şi în 2022 în finala de la Varşovia, cu 6-4, 6-1.

Tot miercuri, Sorana Cîrstea este programată să joace la Italian Open, în prima rundă, contra americancei Katie Volynets, iar Gabriela Ruse, venită din calificări, o va înfrunta pe cehoaica Linda Fruhvritova. Irina Begu, cap de serie numărul 31, este calificată direct în turul secund şi o va întâlni pe chinezoaica Xiyu Wang.

La dublu, Ruse şi ucraineanca Marta Kostiuk vor juca în prima rundă contra perechii Tereza Mihalikova (Slovacia)/Alycia Parks (SUA), iar Monica Niculescu şi japoneza Makoto Ninomiya vor juca împotriva cuplului Leylah Fernandez (Canada)/Taylor Townsend (SUA).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria