Ana Bogdan, fabuloasă la Wimbledon: Victorie cu o jucătoare de Top 20, răsplătită cu o sumă uriașă

Ana Bogdan, fabuloasă la Wimbledon: Victorie cu o jucătoare de Top 20, răsplătită cu o sumă uriașă

În așteptarea verdictului în cazul de dopaj al Simonei Halep (31 de ani, 52 WTA), românii trag cu ochiul spre Wimbledon 2023 (3-16 iulie). Aici, pe tabloul principal avem patru sportive tricolore, după cum Adevărul a scris aici.

Ana Bogdan are 15 victorii și 14 înfrângeri, în acest sezon. FOTO: Arhiva Adevărul

Prima dintre ele, Ana Bogdan (30 de ani, 57 WTA), care a intrat, astăzi, în acțiune. Cu un meci în care a furnizat surpriza, trecând de rusoaica Liudmila Samsonova (24 de ani, 15 WTA). Desfășurarea întâlnirii? Electrizantă!

În primul set, s-a jucat pe muchie de cuțit, fără break, în primele cinci game-uri. La 3-2 pentru Samsonova, aceasta s-a impus pe serviciul adversarei pentru a se distanța la 4-2. Doar că Ana a egalat repede (4-4), după care a realizat încă un break, pentru a trece în frunte, la 6-5. La acest scor, românca a servit pentru câștigarea setului, însă, în loc să fie 7-5 pentru ea, Samsonova a egalat: 6-6. În tiebreak însă, pe teren a existat o singură jucătoare: Ana Bogdan, care s-a impus cu 7-1!

În actul secund, sportiva născută la Sinaia s-a dus la 5-3, scor la care a servit pentru calificarea în turul II. Din păcate, din nou, Ana a ratat momentul important, fiind și egalată, ulterior: 5-5! Spre lauda ei, Bogdan s-a redresat, și-a făcut serviciul pentru 6-5, dar game-ul următor l-a cedat la zero: 6-6. Din nou, tiebreak! Și, încă o dată, Ana a fost magistrală aici, impunându-se cu 7-4.

După un meci sufocant, de 2 ore și 26 de minute, s-a oficializat victoria sportivei din România, scor 7-6, 7-6. Acest succes va fi răsplătit cu suma de 85.000 de lire sterline. Adică, aproximativ 99.000 de euro. E un câștig uriaș pentru Ana Bogdan care, până astăzi, adunase suma de 276.986 de dolari americani, după participări în diferite turnee în 2023. De-a lungul carierei sale în tenis, Ana Bogdan a strâns peste 2,5 milioane de dolari din sportul-alb.

Aceasta e a treia calificare, în turul II de la Wimbledon, pentru sportiva de 30 de ani. Ea a mai atins această fază, în 2017 și 2022. În următoarea rundă, Ana Bogdan o va întâlni pe americanca Alycia Parks (22 de ani, 51 WTA).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat