Ana Bogdan, formidabilă: E în finala de la Varşovia, face un salt uriaş în clasament şi îşi asigură un premiu mare

Ana Bogdan, formidabilă: E în finala de la Varşovia, face un salt uriaş în clasament şi îşi asigură un premiu mare

Moment mare pentru Ana Bogdan pe zgura de la Varşovia! După a patra victorie obţinută, în această săptămână, românca a avansat în finala Poland Open, turneu de categoria WTA 250 în care Iga Swiatek era mare favorită.

Din păcate pentru fanii polonezi, ocupanta locului 1 mondial a fost învinsă, vineri seară, de Caroline Garcia (Franţa, 28 de ani, 45 WTA): 1-6, 6-1, 4-6.

Aşadar, Ana Bogdan a scăpat de jucătoarea care era mare favorită, iar sâmbătă dimineaţă a avansat în ultimul act al turneului. În confruntarea cu ucraineanca Kateryna Baindl (28 de ani, 190 WTA), o altă mare surpriză a competiţiei – le-a învins pe Errani şi Martic în turul II şi în sferturi! – Ana Bogdan s-a lovit de o adversară care a dat tot ce avea mai bun!

Primul set a fost o nebunie! Cu şapte break-uri în primele şapte game-uri! La 4-3, Ana şi-a câştigat serviciul, s-a dus la 5-3, dar apoi Baindl a egalat: 5-5. La acest scor, românca a mai reuşit un break, după care şi-a făcut serviciul la 30 pentru a adjudeca primul set, scor 7-5, după 62 de minute.

Actul secund a fost la fel de strâns. Şi, din nou, cu multe break-uri. Patru succesive, după primele două game-uri. S-a mers bară la bară până la scorul de 5-5. Aici, Ana a lovit decisiv. Pentru că a realizat break-ul pentru 6-5, după care şi-a făcut serviciul pentru a câştiga cu 7-5, 7-5 după două ore şi 14 minute.

În finala de duminică, Ana Bogdan va juca fie cu Caroline Garcia (45 WTA), fie cu Jasmine Paolini (58 WTA)

Graţie succesului de astăzi şi calificarea în finala de la Poland Open 2022, Ana Bogdan urcă pe locul 75 WTA, cu 780 de puncte. Vorbim despre un salt de 33 de locuri, în condiţiile în care a abordat competiţia de pe locul 108 mondial.

Dacă va câştiga trofeul după finala de mâine, Ana Bogdan va acumula 880 de puncte. Şi va fi pe locul 67 în lume, începând de luni. Astfel, ar deveni a 4-a româncă din clasament, după Halep (16 WTA), Begu (33 WTA) şi Cîrstea (35 WTA).

În cel mai bun moment al carierei sale de până acum, Ana Bogdan a ocupat poziţia a 59-a în lume. Se întâmpla în iunie 2018.

La Varşovia, Ana Bogdan a atins şi sferturile probei de dublu, alături de franţuzoaica Kristina Mladenovici. Cele două au fost învinse, ieri, de cuplul format din Chwalinska / Maleckova, scor 3-6, 6-4, 6-10.

19.338

de euro va primi Ana Bogdan pentru calificarea în finala de la Poland Open.

32.508

euro va primi Ana Bogdan dacă va câştiga trofeul, la Varşovia.

Ana Bogdan, la Poland Open 2022

*Turul I: 6-4, 7-6 cu Parrizas-Diaz (55 WTA)

*Turul II: 6-0, 6-4 cu Siniakova (86 WTA)

*Sferturi: 6-1, 6-1 cu Pigossi (113 WTA)

*Semifinale: 7-5, 7-5 cu Baindl (190 WTA)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”