Ana-Maria Popescu şi Marian Drăgulescu, omagiaţi de CSA Steaua la retragerea din activitatea sportivă

Ana-Maria Popescu şi Marian Drăgulescu, omagiaţi de CSA Steaua la retragerea din activitatea sportivă

Spadasina Ana-Maria Popescu şi gimnastul Marian Drăgulescu au fost omagiaţi de Clubul Sportiv al Armatei Steaua la retragerea din activitatea sportivă în cadrul Galei sportivilor anului 2021 desfăşurată, vineri, la Stadionul din Bulevardul Ghencea.

Având gradul de locotenent-colonel, cei doi sportivi au primit din partea Ministerului Apărării Naţionale emblema de onoare a Statului Major al Apărării pentru contribuţia la imaginea Armatei României şi pentru rezultatele obţinute în întrecerile internaţionale.

Răzvan Ştefan Bichir, comandantul CSA Steaua, a declarat în cadrul evenimentului că speră ca Ana-Maria Popescu şi Marian Drăgulescu să rămână în cadrul clubului.

"Această ediţie a Galei Clubului Sportiv al Armatei Steaua este deosebită deoarece în afară de premierea celor mai buni sportivi, le aducem un omagiu unor mari campioni, Ana-Maria Popescu şi Marian Drăgulescu, doi sportivi care îşi încheie carierele profesionale. Cu toate că se încheie un capitol reprezentativ din viaţa lor profesională presărat cu sacrificii şi satisfacţii enorme, avem convingerea că ei vor rămâne alături de Clubul Sportiv al Armatei Steaua şi de sportul românesc", a precizat Bichir.

Prezent la eveniment , preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat la rândul său: "Acum suntem în faţa unui schimb de generaţii, sportivi consacraţi încheie un capitol important din viaţa lor. Ana-Maria Popescu şi Marian Drăgulescu sunt doi sportivi de care suntem mândri şi care au făcut performanţă pentru România. Merită respectul şi sprijinul nostru pentru tot ceea ce vor face ei de acum înainte".

Vicecampioana olimpică la spadă de la Tokyo, Ana-Maria Popescu (37 de ani), a afirmat că îşi doreşte să întoarcă tinerilor sportivi din cadrul CSA Steaua întreaga experienţă acumulată în cariera sa.

"Sunt recunoscătoare că din 26 de ani de carieră 25 i-am petrecut în curtea Clubului Sportiv al Armatei Steaua. Atât cât voi putea voi rămâne alături de CSA Steaua, toată experienţa câştigată sper să o pot întoarce sportivilor şi tuturor celor care cred că le pot fi de ajutor. Este de datoria noastră să creăm campioni. Sportul m-a învăţat că într-o echipă fiecare trebuie să renunţe puţin la el pentru binele echipei. Asta trebuie să facem toţi pentru ca Steaua să rămână cel mai performant şi iubit club din România", a spus ea.

Gimnastul Marian Drăgulescu (40 de ani) a afirmat că este dificil să renunţe la cariera de sportiv. "Îmi este greu să renunţ la ceea ce îmi place să fac, adică gimnastica. Într-adevăr, m-am mai retras de trei ori dar de data asta cred că este pe bune. Cred că am întins elasticul cât am putut de mult şi vine o vreme când trebuie să îţi pui şi cipicii în cui şi să încerci să dai o mână de ajutor şi din altă poziţie. De aceea voi rămâne în cadrul CSA Steaua ca antrenor de copii. Am avut o carieră lungă şi frumoasă, nu a fost uşor, dar am avut multe satisfacţii", a explicat Drăgulescu.

Scrimera română Ana-Maria Popescu şi-a anunţat, la 7 decembrie, retragerea din activitate , după Cupa Mondială de spadă de la Dubai. În vârstă de 37 de ani, ea a fost aleasă la sfârşitul lunii noiembrie de Federaţia Internaţională de Scrimă cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară. Ana-Maria Popescu are în palmares 3 medalii olimpice (1 aur, 2 argint), 7 mondiale (2 aur, 2 argint, 3 bronz) şi 13 europene (7 aur, 4 argint, 2 bronz).

Gimnastul Marian Drăgulescu s-a retras din activitate după participarea la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu (Japonia) din luna octombrie. În cariera sa a cucerit 3 medalii la Jocurile Olimpice (1 argint, 2 bronz), 10 la Campionatele Mondiale (8 aur, 2 argint) şi 18 la Campionatele Europene (10 aur, 6 argint, 2 bronz)
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?