ANAF a redeschis procesul cu fetele lui Patriciu

ANAF a redeschis procesul cu fetele lui Patriciu

În timp ce se judecă între ele, pentru avere, fiicele și văduva miliardarului Dinu Patriciu s-au ales cu un nou proces, redeschis de ANAF, care încearcă să recupereze prejudiciul lăsat moștenire de celebrul afacerist, scrie spynews.ro .

Ana, Maria și Dana Patriciu sunt chemate în fața judecătorilor pe 10 septembrie a.c., într-un proces redeschis recent de Ministerul Finanțelor Publice, care încearcă, încă o dată, să recupereze banii de la moștenitoarele celebrului miliardar. Totul, după ce magistrații au decis să redeschidă procesul închis în urmă cu câțiva ani.
Recent, Dana Patriciu a fost nevoită să o ia de la capăt cu procesele, în încercarea disperată de a pune mâna pe o parte din moștenirea lăsată de răposatul soț, Dinu Patriciu. Pe de altă parte, Dana Patriciu încearcă, din 2017, să le execute silit pe fiicele vitrege, Ana şi Maria (foto jos), precum şi pe prima nevastă a lui Dinu Patriciu, Sabina, însă acestea au reuşit de fiecare dată să se eschiveze. Într-un alt proces, cele trei au dat-o în judecată pe Dana Patriciu, contestând decizia de executare silită.

Singura care a pus mâna pe o avere impresionantă după moartea lui Dinu Patriciu a fost amanta asiatică a răposatului miliardar, Melanie Chen. Asta deoarece, cu doar câteva luni înainte să moară, Patriciu i-a donat acesteia o firmă de sute de milioane şi tablouri în valoare de două milioane de euro. Mai mult, în testament, Patriciu a menţionat că îi lasă asiaticei 12,5% din averea lui (estimată la peste un miliard de euro), "ca semn de mulţumire pentru sprijinul moral şi uman pe care mi l-a acordat în ultima perioada a vieţii mele".

Omul de afaceri a decedat pe 19 august 2014, la Londra, în urma unei infecţii pulmonare. Pe 3 august împlinise 64 de ani. De mai bine de doi ani se afla în proces cu Dana Patriciu (foto sus), cea care în decembrie 2012 - la scurt timp după ce miliardarul fusese supus unui transplant de ficat - a cerut instanţei partajarea averii, evaluată la 2,3 miliarde de euro. Mai mult, femeia cu care Patriciu a format un cuplu timp de 20 de ani a cerut instanţei să constate că industriaşul nu ar mai fi fost în toate minţile şi a solicitat să fie numită tutorele soţului ei. În primăvara anului următor, miliardarul a deschis un proces de divorţ, dar a murit înainte de a fi dată sentinţa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”