ANAF va verifica dacă firmele şi-au conectat casele de marcat la sistemul informatic

ANAF va verifica dacă firmele şi-au conectat casele de marcat la sistemul informatic

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va verifica în perioada următoare dacă firmele şi-au conectat casele de marcat electronice la sistemul informativ naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale, potrivit unui comunicat al ANAF, remis, vineri, AGERPRES.

De asemenea, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală atrage atenţia operatorilor economici încadraţi în categoria contribuabililor mici şi mijlocii asupra termenului scurt, mai puţin de 60 de zile, până la care îşi mai pot îndeplini obligaţia de conectare la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere.

Nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei, se mai arată în comunicatul ANAF. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...