Anastasiu (CDR): România poate retrăi momentele din 2009-2010, dacă nu facem ce trebuie

Anastasiu (CDR): România poate retrăi momentele din 2009-2010, dacă nu facem ce trebuie

România poate retrăi momentele din 2009 - 2010, dacă nu facem ce trebuie, întrucât totul este ciclic și vor veni momente mai grele, a declarat Dragoș Anastasiu, reprezentantul Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), într-o conferință de presă.

"Suntem pe finalul anului 2017 și trăim, cumva, un paradox. În loc să facem o conferință de presă și să sărbătorim cel mai bun din an punct de vedere economic al României după criză și cea mai mică rată a șomajului de după Revoluție, iată că noi vă vom transmite o profundă și gravă îngrijorare. Suntem cu toții convinși că România nu și-a atins potențialul de creștere. Avem o creștere, anul acesta, de peste 6% și, probabil, ne îndreptăm spre 7%. Suntem convinși că putem avea 10% creștere în România dacă facem ce trebuie. Dar putem să retrăim momentele din 2009 — 2010, dacă nu facem ce trebuie", a spus Anastasiu.

Acesta a reiterat ideea că a crescut consumul și a atras atenția asupra faptului că grija pentru a pune deoparte resurse pentru momentele grele este foarte mică.

"Ca și în momentele acelea, acum, în momentele de creștere economică, noi ne bucurăm să consumăm mai mult — și e de înțeles într-un fel, dar avem foarte puțină grijă de a pune deoparte resurse pentru momente care vor fi mai grele. Știm că totul este ciclic și că vor veni momente mai grele. Lipsa unui dialog real deschis, cinstit, transparent între mediul de afaceri și autorități creează și întreține un sentiment profund de neîncredere și de îngrijorare. Vorbim de lipsă de predictibilitate, lucruri de care o economie are nevoie cel mai mult. Acest climat este distrugător pentru orice fel de economie. Dacă adăugăm lipsa forței de muncă, despre care vorbim de ani de zile, dar față de care nu am văzut nicio strategie națională pe termen scurt mediu și lung, vă dați seama de ce se naște un sentiment profund de îngrijorare", a explicat oficialul CDR.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani