Anca Dragu (USR PLUS): Să nu mai avem un monopol al CNAS, ci mai mulţi furnizori de servicii de sănătate

Anca Dragu (USR PLUS): Să nu mai avem un monopol al CNAS, ci mai mulţi furnizori de servicii de sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să nu mai deţină monopolul administrării banilor colectaţi la fondul de sănătate din contribuţiile cetăţenilor, ci să existe mai multe furnizori de servicii şi o concurenţă, a afirmat, vineri, reprezentantul USR PLUS Anca Dragu.

"Performanţa CNAS trebuie clar îmbunătăţită. Ne-am dori să vedem o concurenţă pentru aceşti bani pe care statul îi colectează de la fiecare cetăţean. Dacă vorbim de serviciile medicale care se întorc la cetăţeni, acestea nu mai sunt gratis şi sunt uneori scumpe sau de slabă calitate. Mă gândesc să nu mai avem un monopol al CNAS, ci mai mulţi furnizori de servicii de sănătate. Să avem o concurenţă, nu o singură entitate care are acces la banii cu care noi contribuim la fondul de sănătate şi serviciile sunt cele care sunt. Ar trebui să fie cinci case de asigurări, fiecare vine cu oferte şi concurează pentru banii noştri", a afirmat Anca Dragu în cadrul dezbaterii online "Ce votez pentru sănătate?", organizată vineri de DC News.

Potrivit acesteia, ar trebui să existe câte un registru naţional pentru fiecare afecţiune importantă în parte.

"Pacientul trebuie să fie în centrul sistemului de sănătate. (...) Perioada asta de pandemie ne-a arătat cât de importantă este digitalizarea sistemului şi a accelerat telemedicina", a adăugat Dragu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”