Anca Dragu: Legea salarizării unitare este în lucru; vrem să punem în dezbatere publică o lege bună

Anca Dragu: Legea salarizării unitare este în lucru; vrem să punem în dezbatere publică o lege bună

Legea salarizării unitare este în lucru, iar obiectivul Ministerului Finanțelor este acela de a pune în dezbatere publică, respectiv pe masa Parlamentului, o lege bună, implementabilă, a declarat, marți, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

"Această lege este în lucru, se află pe masa Ministerului Muncii, dar nu numai, sunt și alți miniștri care contribuie și specialiști de la Cabinetul premierului. Discutăm principiile și cum această lege ar putea fi implementată, impactul pe termen scurt, pe termen mediu, deci proiectul este în derulare. (...) Obiectivul nostru este să punem în dezbatere publică și pe masa Parlamentului o lege bună, o lege echitabilă, funcțională și implementabilă", a precizat Anca Dragu, răspunzând, astfel, unei serii de întrebări cu privire la stadiul proiectului de lege, dar și la termenul estimat pentru finalizarea lui.

Ministrul Finanțelor nu a dat detalii privind impactul bugetar al acestei legi.

"Există un impact bugetar pe care îl luăm în calcul pe termen scurt, pe termen mediu. Este vorba de impactul brut, impactul net... sunt multe detalii la care lucrează colegii mei și cei de la Ministerul Muncii deoarece, cum vă spuneam, vrem să punem pe masa Guvernului și a Parlamentului o lege bună", a subliniat Dragu.

În privința salariului minim, ministrul Finanțelor a spus că rămâne în vigoare decizia adoptată încă de la finalul anului trecut, de majorare la 1.250 de lei începând cu data de 1 mai 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

3 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 De citit...